ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στέγη ηλικιωμένων: Αντιδράσεις από τους ασυνόδευτους ανήλικους - Που τους μετακίνησαν - Δείτε βίντεο

Στέγη ηλικιωμένων: Αντιδράσεις από τους ασυνόδευτους ανήλικους - Που τους μετακίνησαν - Δείτε βίντεο

Μεταφέρθηκαν σε δομές φιλοξενίας σε 3 διαφορετικές επαρχίες οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που βρίσκονταν εδώ και τρεις περίπου μήνες σε Στέγη Ηλικιωμένων στη Λάρνακα, μετά τα γεγονότα που είδαν τις τελευταίες μέρες τα φώτα της δημοσιότητας, με ένα νεαρό να κατηγορείται για πρόκληση κακόβουλης ζημιάς και την Αστυνομία να εξετάζει αυτεπάγγελτα υπόθεση άσεμνης επίθεσης εναντίον γυναίκας που εργάζεται στη Στέγη.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του Ant1, η ολονύχτια επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, σε συνεργασία με την Αστυνομία, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από τις δημόσιες καταγγελίες για άσεμνη επίθεση εναντίον φροντίστριας, αλλά και για κλοπές και βανδαλισμούς σε σπίτια και οχήματα στην περιοχή.

«Μεταξύ των ωρών 20:30 με 12 τα μεσάνυκτα, μέλη του γραφείου ευημερίας με μέλη της Αστυνομίας Λάρνακας μετέφεραν συνολικά 14 ανήλικους οι οποίοι διέμεναν στην Στέγη Αγίου Γεωργίου σε 3 διαφορετικές επαρχίες. Συγκεκριμένα 4 στην Επαρχία Αμμοχώστου, 1 στην Λευκωσία και 9 σε 3 διαφορετικές δομές στην Λάρνακα», δήλωσε ο  Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Λάρνακας, Σπύρος Χρυσοστόμου.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία μεταφοράς τους θα ολοκληρωνόταν κανονικά μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο αποφασίστηκε όπως μετακινηθούν από τη στέγη άμεσα. Συμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από τους νεαρούς μετανάστες αντέδρασαν αρχικά στα σχέδια των υπηρεσιών, εν τέλη ωστόσο συμμορφώθηκαν μετά και από παρέμβαση της Αστυνομίας.

Παράλληλα, συνεχίζεται η αυτεπάγγελτη έρευνα της Αστυνομίας για την καταγγελία περί άσεμνης επίθεσης σε φροντίστρια, η οποία ωστόσο δεν έχει υποβάλει ακόμα επίσημη καταγγελία.

Όπως δήλωσε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης, αναφορικά με την φροντίστρια η οποία εξαναγκάστηκε στην ουσία σε παραίτηση, «η ίδια νιώθει ότι μετά τις καταγγελίες που έχει προβεί ένιωθε μια ψυχολογική πίεση από τους προϊσταμένους εκεί και ένιωθε αυτή την ψυχολογική πίεση και ξέρετε εν εύκολο πράγμα κάποιος να παραιτήσει από την δουλεία του».

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ:

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Παύση Οδυσσέα: Σήμερα η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου - Τα δύο σενάρια

• Έφη Ξάνθου στο «Τ»: Οι προτάσεις που δέχθηκε από κόμματα - Ο λόγος που επέλεξε το Volt

• Αφορά γονείς: Αυτοί έλαβαν εφάπαξ 150 ευρώ - Αναλυτικά όλα τα επιδόματα για τους μαθητές - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

• Επιστρέφουν οι βροχές: Πότε και σε ποιες περιοχές αναμένονται - Αναλυτικά η πρόγνωση



Κυπριακό: Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης συντονίζονται ενόψει της Νέας Υόρκης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης συντονίζονται ενόψει της Νέας Υόρκης

Στην Ελληνική πρωτεύουσα μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top