Παρολίγον σύγκρουση τρένου στην Ελλάδα με δέντρα - Γιατί ξέσπασε φωτιά - Ερωτηματικά για την κατάσταση του σιδηρόδρομου

Παρολίγον σύγκρουση τρένου στην Ελλάδα με δέντρα - Γιατί ξέσπασε φωτιά - Ερωτηματικά για την κατάσταση του σιδηρόδρομου

Σε μια απρόβλεπτη εξέλιξη, η αμαξοστοιχία 1531 του Προαστιακού, που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα - Αθήνα, βρέθηκε απέναντι σε πεσμένα δέντρα, μεταξύ των σταθμών Σφενδάλης και Αφιδνών.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 7:45, αλλά χάρη στην έγκαιρη αντίδραση των μηχανοδηγών, το τρένο κατάφερε να σταματήσει πριν συγκρουστεί με τα δέντρα.

Γιατί ξέσπασε φωτιά

Ωστόσο, η κατάσταση περιπλέχτηκε όταν προκλήθηκε βραχυκύκλωμα, με αποτέλεσμα το τρένο να πετά σπίθες και να ξεσπάσει πυρκαγιά. Οι μηχανοδηγοί προσπάθησαν να κατασβήσουν τη φωτιά χρησιμοποιώντας τους πυροσβεστήρες του τρένου, αλλά η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Οινοφύτων αποδείχθηκε καθοριστική για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς. Η Πυροσβεστική βρισκόταν ήδη σε αυξημένη επιφυλακή λόγω των μέτρων Σταδίου 4 που ισχύουν σήμερα για την Αττική.

Παράλληλα, στο σημείο έσπευσαν και πληρώματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού, με τις εργασίες κοπής των δέντρων να ξεκινούν άμεσα, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στη σιδηροδρομική γραμμή.

Οι 35 επιβάτες αποχώρησαν συντεταγμένα και μεταφέρθηκαν με την αμαξοστοιχία 1532 στον σταθμό των Αφιδνών, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο πανικός στο ΑΚΕΛ για τις διαρροές προς ΑΛΜΑ, το παρασκήνιο φωτιά πριν τις κάλπες και το παράθυρο Οδυσσέα προς Στεφάνου

Ο πανικός στο ΑΚΕΛ για τις διαρροές προς ΑΛΜΑ, το παρασκήνιο φωτιά πριν τις κάλπες και το παράθυρο Οδυσσέα προς Στεφάνου

Δέκα ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 24ης Μαΐου, το πολιτικό σκηνικό μυρίζει ήδη… μπαρούτι. Οι βουλευτικές εκλογές δεν εξελίσσονται πλέον μόνο σε μάχη ποσοστών και εδρών, αλλά σε ένα σύνθετο πολιτικό θρίλερ εξουσίας, συμμαχιών και παρασκηνίου, με το βλέμμα πολλών να στρέφεται ήδη στην επόμενη ημέρα και κυρίως στη μάχη για την Προεδρία της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE