ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παιχνίδια εξουσίας στον ΔΗΣΥ με Αννίτα και Αβέρωφ - Η άνευ ουσίας προεδρολογία

Παιχνίδια εξουσίας στον ΔΗΣΥ με Αννίτα και Αβέρωφ - Η άνευ ουσίας προεδρολογία

Μπορεί να βρισκόμαστε μακριά από τις προεδρικές εκλογές του 2028, ωστόσο στον ΔΗΣΥ φαίνεται πως «κοιμούνται και ξυπνούν» -παραφράζοντας την τοποθέτηση της Προέδρου του κόμματος Αννίτας Δημητρίου- έχοντας κατά νου τις προεδρικές εκλογές.

Η δήλωση της Αννίτας Δημητρίου στο ΣΙΓΜΑ ότι δεν κοιμάται και ξυπνάει για το 2028, είναι προφανές ότι στόχευε τον προκάτοχό της στην Πινδάρου Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» άφησε να εννοηθεί ότι θα τον ενδιέφερε η Προεδρία της Δημοκρατίας, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο στην πολιτική σφαίρα. Η Αννίτα Δημητρίου φρόντισε ωστόσο να κλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας πως ο Αβέρωφ Νεοφύτου δοκιμάστηκε και πάμε παρακάτω.

Στο σκηνικό των τελευταίων ημερών ήρθε να προστεθεί η δήλωση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει λάδι στη φωτιά, λέγοντας πως κάποιοι σκέφτονται τις προεδρικές εκλογές, ενώ ο ίδιος, τις επόμενες γενιές.

Ο ΔΗΣΥ μπορεί να έκλεισε πίσω του την πόρτα της εσωστρέφειας μετά τις προεδρικές εκλογές και τις εκλογές του Ιουνίου, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει, ενώ η πραγματικότητα είναι πως δεν έχει βρει τα πατήματά του σε σχέση με τον τρόπο που θέλει να πολιτευτεί, αν και το τελευταίο διάστημα καταβάλλει προσπάθειες ασκώντας σκληρή αντιπολίτευση, με λανθασμένο τρόπο. Η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ τη Πινδάρου και του υπουργείου παιδείας, ήταν ανούσια όπως και η κριτική για την ηλεκτρική διασύνδεση.

Από τη μια η Αννίτα Δημητρίου η οποία φρόντισε να δημιουργήσει έναν κλοιό γύρω από την ίδια με την ομάδα κυπριακού την οποία ανακοίνωσε, βάζοντας ως επικεφαλής τον τέως υπουργό εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, αλλά και ονόματα από τη σχολή Αβέρωφ σε ότι αφορά τις θέσεις στο κυπριακό και από την άλλη, ο Αβέρωφ Νεοφύτου με παρεμβάσεις τηλεοπτικές και όχι μόνο, προσπαθεί να παραμείνει στο προσκήνιο όσο μπορεί, μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές, κάτι που φαντάζει δύσκολο. ‘Άλλωστε τον πρώτο λόγο για τις προεδρικές εκλογές έχει ο εκάστοτε Πρόεδρος του κόμματος, στην προκειμένη περίπτωση, η Αννίτα Δημητρίου.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται στον ΔΗΣΥ είναι πως ο κόσμος του Συναγερμού αναμένει από την ηγεσία του καθαρές κουβέντες, με τοποθετήσεις και πολιτικές που θα βοηθήσουν στην καθημερινότητα των πολιτών και όχι ανούσια κριτική, η οποία στο τέλος της ημέρας δεν βοηθά ούτε τον τόπο, ούτε και το κόμμα, το οποίο εξακολουθεί να βάζει τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2028 μεσολαβούν οι βουλευτικές εκλογές του 2026, ένα πολύ καθοριστικό, κομβικό σημείο για την Πινδάρου, όπου θα διαφανεί ποια πραγματικά είναι η δύναμη του κόμματος και αν τα όσα λέγονται και συζητούνται το τελευταίο διάστημα, θα συνεχίσουν να έχουν πραγματικό νόημα, μετά τον Μάιο του 2026.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Helen Mazlou: «Δεν γνώριζα τον Χριστό, τώρα δεν αλλάζω με τίποτα αυτή τη ζωή» - Όσα αναφέρει η 23χρονη TikToker που έγινε μοναχή - Βίντεο

• Αυτές οι λοιμώξεις έκαναν την εμφάνιση τους μετά το «πρώτο κουδούνι» - Πότε ένα παιδί πρέπει να μένει στο σπίτι

• Disney+: Όλα όσα θα δούμε στην πλατφόρμα τον Σεπτέμβριο

• ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον γιατρό που λαμβάνει υπερωρίες τριπλάσιες του μισθού του - «Φέρνει εισοδήματα πέραν των 3 εκατομμυρίων»

• Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στην Αγία Νάπα – Ανήκε σε πρόσωπο που είχε δηλωθεί ελλείπον

• Δανάη Παππά - Λάμπρος Λάζαρης: Ο πραγματικός λόγος που χώρισαν μετά από 6 χρόνια σχέσης



Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης (GSI), ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Παπαναστασίου, το απόγευμα της Τρίτης. Η απόφαση οριστικοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top