ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Park and Ride: Καθυστερεί η εφαρμογή του Intercity Express - Πότε αναμένεται να ξεκινήσει

Park and Ride: Καθυστερεί η εφαρμογή του Intercity Express - Πότε αναμένεται να ξεκινήσει

Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδρομή Intercity Express από και προς Λεμεσό – Λευκωσία.

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης ανέφερε ότι ο στόχος ήταν να ξεκινήσει αρχές Σεπτέμβρη, ωστόσο υπήρξε καθυστέρηση στην εφαρμογή του.

«Μίλησα με την εταιρεία και μου είπε ότι περιμένουν να λειτουργήσει το Τσίρειο Στάδιο, το οποίο περιμένουμε έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών. Η εταιρεία είπε ότι το αργότερο 1 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει, εγώ πίεσα να ξεκινήσουν πιο γρήγορα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι, σε προηγούμενο δημοσίευμα του ThemaOnline, ο κ. Βαφεάδης ανέφερε ότι το Intercity Express θα παρέχει ακόμα μια διαδρομή από Λεμεσό προς Λευκωσία και από Λευκωσία προς Λεμεσό.

«Η Λεμεσός είχε μια υπεραστική διαδρομή, η οποία ξεκινούσε από το λιμάνι, πήγαινε στον παραλιακό και σε κάποια φάση έβγαινε στον αυτοκινητόδρομο. Τώρα θα πηγαίνει από το λιμάνι στον αυτοκινητόδρομο και θα κινείται παράλληλα από τον αυτοκινητόδρομο, θα μαζεύει επιβάτες και θα έρχεται Λευκωσία με πολύ λίγες στάσεις», εξήγησε.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βαφεάδης, αυτή η διαδρομή θα παρέχει μια πιο γρήγορη και πιο καλή εξυπηρέτηση ενώ υπάρχει ήδη εκδηλωμένο ενδιαφέρον από άτομα που θα χρησιμοποιούν αυτή την υπηρεσία.

Αναφορικά με την συμφωνία με το Τσίρειο Στάδιο ώστε να λειτουργήσει Park and Ride στον χώρο, ο Υπουργός σημείωσε ότι «η γραμμή Intercity Express θα περνά από Τσίρειο και άλλα σημεία, όπως για παράδειγμα στον Άγιο Γεώργιο Χαβούζας (αλλά εκεί δεν θα έχει park and ride) και θα πηγαίνει Λευκωσία».

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Helen Mazlou: «Δεν γνώριζα τον Χριστό, τώρα δεν αλλάζω με τίποτα αυτή τη ζωή» - Όσα αναφέρει η 23χρονη TikToker που έγινε μοναχή - Βίντεο

• Αυτές οι λοιμώξεις έκαναν την εμφάνιση τους μετά το «πρώτο κουδούνι» - Πότε ένα παιδί πρέπει να μένει στο σπίτι

• Disney+: Όλα όσα θα δούμε στην πλατφόρμα τον Σεπτέμβριο

• ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον γιατρό που λαμβάνει υπερωρίες τριπλάσιες του μισθού του - «Φέρνει εισοδήματα πέραν των 3 εκατομμυρίων»

• Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στην Αγία Νάπα – Ανήκε σε πρόσωπο που είχε δηλωθεί ελλείπον

• Δανάη Παππά - Λάμπρος Λάζαρης: Ο πραγματικός λόγος που χώρισαν μετά από 6 χρόνια σχέσης



Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης (GSI), ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Παπαναστασίου, το απόγευμα της Τρίτης. Η απόφαση οριστικοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top