Park and Ride: Καθυστερεί η εφαρμογή του Intercity Express - Πότε αναμένεται να ξεκινήσει

Park and Ride: Καθυστερεί η εφαρμογή του Intercity Express - Πότε αναμένεται να ξεκινήσει

Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδρομή Intercity Express από και προς Λεμεσό – Λευκωσία.

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης ανέφερε ότι ο στόχος ήταν να ξεκινήσει αρχές Σεπτέμβρη, ωστόσο υπήρξε καθυστέρηση στην εφαρμογή του.

«Μίλησα με την εταιρεία και μου είπε ότι περιμένουν να λειτουργήσει το Τσίρειο Στάδιο, το οποίο περιμένουμε έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών. Η εταιρεία είπε ότι το αργότερο 1 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει, εγώ πίεσα να ξεκινήσουν πιο γρήγορα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι, σε προηγούμενο δημοσίευμα του ThemaOnline, ο κ. Βαφεάδης ανέφερε ότι το Intercity Express θα παρέχει ακόμα μια διαδρομή από Λεμεσό προς Λευκωσία και από Λευκωσία προς Λεμεσό.

«Η Λεμεσός είχε μια υπεραστική διαδρομή, η οποία ξεκινούσε από το λιμάνι, πήγαινε στον παραλιακό και σε κάποια φάση έβγαινε στον αυτοκινητόδρομο. Τώρα θα πηγαίνει από το λιμάνι στον αυτοκινητόδρομο και θα κινείται παράλληλα από τον αυτοκινητόδρομο, θα μαζεύει επιβάτες και θα έρχεται Λευκωσία με πολύ λίγες στάσεις», εξήγησε.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βαφεάδης, αυτή η διαδρομή θα παρέχει μια πιο γρήγορη και πιο καλή εξυπηρέτηση ενώ υπάρχει ήδη εκδηλωμένο ενδιαφέρον από άτομα που θα χρησιμοποιούν αυτή την υπηρεσία.

Αναφορικά με την συμφωνία με το Τσίρειο Στάδιο ώστε να λειτουργήσει Park and Ride στον χώρο, ο Υπουργός σημείωσε ότι «η γραμμή Intercity Express θα περνά από Τσίρειο και άλλα σημεία, όπως για παράδειγμα στον Άγιο Γεώργιο Χαβούζας (αλλά εκεί δεν θα έχει park and ride) και θα πηγαίνει Λευκωσία».

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μήνυμα Λευκωσίας προς το Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει της νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό - Ζητά τη στήριξη της Βρετανικής κυβέρνησης

Μήνυμα Λευκωσίας προς το Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει της νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό - Ζητά τη στήριξη της Βρετανικής κυβέρνησης

Η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Βρετανίας, οι οποίες εντατικοποιήθηκαν μετά την ιστορική επίσκεψη στην Κύπρο του Βρετανού Πρωθυπουργού Στάρμερ τον περασμένο Δεκέμβριο, αποτελεί εχέγγυο για στήριξη του Λονδίνου, στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία, για επανέναρξη των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE