ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύντομα στην Κύπρο τα εμβόλια γρίπης - Πότε αναμένεται η πρώτη παρτίδα και πόσα θα περιλαμβάνει

Σύντομα στην Κύπρο τα εμβόλια γρίπης - Πότε αναμένεται η πρώτη παρτίδα και πόσα θα περιλαμβάνει

Μπήκε ο Σεπτέμβριος, άνοιξαν τα σχολεία και έκαναν ήδη την εμφάνιση τους οι φθινοπωρινές ιώσεις, με την περίοδο της γρίπης να είναι προ των πυλών.

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή του Υπουργείου Υγείας στο ThemaOnline, η πρώτη παρτίδα εμβολίων της γρίπης θα φτάσει στην Κύπρο περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε παραγγελία συνολικά 145.000 εμβολίων κατά της γρίπης. Η πρώτη παρτίδα εμβολίων της γρίπης θα περιλαμβάνει 90 χιλιάδες και η δεύτερη παρτίδα τις υπόλοιπες 55 χιλιάδες. Σημειώνεται ότι η δεύτερη παρτίδα αναμένεται στα μέσα Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα για εμβολιασμό έχουν οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως άτομα που πάσχουν από συγκεκριμένες παθήσεις, ανοσοκατασταλμένα άτομα, άτομα που διαμένουν σε κλειστές δομές, άτομα άνω των 60 ετών καθώς και παιδιά 6 μηνών μέχρι 15 ετών .

Πότε πρέπει να γίνει ο εμβολιασμός

Η γρίπη είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση ή και θάνατο. Η πλειοψηφία των ανθρώπων ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ωστόσο άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Όσο αφορά το εμβόλιο γρίπης, το οποίο προστατεύει από πολλούς διαφορετικούς ιούς της γρίπης, είναι καλό να γίνεται πριν αρχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα. 

Τα συμπτώματα

Η γριπώδης συνδρομή  ξεκινάει με αιφνίδια έναρξη συμπτωμάτων και τουλάχιστον ένα από τα τέσσερα ακόλουθα συστηματικά συμπτώματα:

Πυρετός
Κακουχία
Κεφαλαλγία
Μυαλγία

καθώς και τουλάχιστον ένα από τα τρία ακόλουθα συμπτώματα από το αναπνευστικό:

Βήχας
Φαρυγγαλγία
Αναπνευστική δυσχέρεια

Η οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού ξεκινάει με αιφνίδια έναρξη συμπτωμάτων και τουλάχιστον ένα από τα ακόλουθα τέσσερα συμπτώματα από το αναπνευστικό:

Βήχας
Φαρυγγαλγία
Αναπνευστική δυσχέρεια
Καταρροή

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Helen Mazlou: «Δεν γνώριζα τον Χριστό, τώρα δεν αλλάζω με τίποτα αυτή τη ζωή» - Όσα αναφέρει η 23χρονη TikToker που έγινε μοναχή - Βίντεο

• Αυτές οι λοιμώξεις έκαναν την εμφάνιση τους μετά το «πρώτο κουδούνι» - Πότε ένα παιδί πρέπει να μένει στο σπίτι

• Disney+: Όλα όσα θα δούμε στην πλατφόρμα τον Σεπτέμβριο

• ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον γιατρό που λαμβάνει υπερωρίες τριπλάσιες του μισθού του - «Φέρνει εισοδήματα πέραν των 3 εκατομμυρίων»

• Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στην Αγία Νάπα – Ανήκε σε πρόσωπο που είχε δηλωθεί ελλείπον

• Δανάη Παππά - Λάμπρος Λάζαρης: Ο πραγματικός λόγος που χώρισαν μετά από 6 χρόνια σχέσης



Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης (GSI), ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Παπαναστασίου, το απόγευμα της Τρίτης. Η απόφαση οριστικοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top