ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ σε ΠτΔ: «Συμμετέχεις ως σχολιαστής – Δεν παίρνεις αποφάσεις»

Αβέρωφ σε ΠτΔ: «Συμμετέχεις ως σχολιαστής – Δεν παίρνεις αποφάσεις»

«Ο Πρόεδρος-παρατηρητής διολισθαίνει ταχύτατα προς την ανυποληψία και την επιπολαιότητα», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Αβέρωφ Νεοφύτου, σχετικά με τις τοθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στο poditcy του Χρ. Τσουρούλλη. 

Αυτούσια η δήλωση του:

Με τα αγαπημένα του «εργαλεία», υπονοούμενα και υπαινιγμούς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιχειρεί για άλλη μια φορά να μετατρέψει μια σοβαρή συζήτηση για ένα κρίσιμο θέμα σε κουβέντες του καφενείου.

Πρόεδρε, βαδίζεις στο δεύτερο έτος της θητείας και δείχνεις, δυστυχώς, να μην έχεις συναίσθηση του βάρους του αξιώματός σου και του ρόλου σου:

·         Στον δημόσιο διάλογο συμμετέχεις ως σχολιαστής.

·         Στα σοβαρά πολιτικά ερωτήματα απαντάς με υπεκφυγές και εκφράσεις πεζοδρομίου.

·         Στα επείγοντα πολιτικά ζητήματα προβαίνεις σε «διαπιστώσεις» αντί να παίρνεις αποφάσεις.

Στο δια ταύτα: σε χθεσινή σου εμφάνιση, αναφερόμενος έμμεσα στα καίρια ερωτήματα που έθεσα για τον interconnector, επέλεξες για μια ακόμα φορά, την πλάγια οδό των υπονοούμενων και των μικροπολιτικών προσωπικών αντιπαραθέσεων – χωρίς καν να τολμάς να με κατονομάσεις ευθέως.

Όμως τα θέματα που βάζω στη δημόσια συζήτηση -χωρίς ποτέ να εναντιωθώ στην ουσία του έργου- είναι ξεκάθαρα: σ’ ένα έργο τόσο μεγάλης κλίμακας και σημασίας για τη χώρα, μπορείς να μας πεις με σαφήνεια ποια είναι η θέση σου σε σχέση με το βάρος που θα επωμιστεί ο Κύπριος φορολογούμενος; Μπορείς να εγγυηθείς ότι το έργο τελικά θα ολοκληρωθεί; Μπορείς να εγγυηθείς ότι το κόστος δεν θα εκτοξευθεί στα ύψη; Και κυρίως, είσαι διατεθειμένος να πάρεις τις αποφάσεις που θα διασφαλίσουν τα συμφέροντα της πατρίδας και των πολιτών της για φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια για τους καταναλωτές;

Αμφιβάλλω…

Πόσο μάλλον όταν όλοι παρακολούθησαν την «σοβαρότητα» με την οποία αντιμετώπισες αυτό το έργο, όπου η παρουσίαση ενός βιβλίου ιεραρχήθηκε ως προτεραιότητα σε σχέση με τη σύσκεψη για το θέμα.

Πρόεδρε, δεν μπορείς να αποφεύγεις εσαεί την αναμέτρηση με την πραγματικότητα. Τα προβλήματα είναι επείγοντα και οι προκλήσεις τεράστιες: απαιτούν τολμηρές λύσεις και γενναίες αποφάσεις. Τα μηνύματα από παντού καταφθάνουν ηχηρά: αποφάσισε να τα ακούσεις, να τα κατανοήσεις και να πράξεις – σταμάτα επιτέλους να παριστάνεις τον σχολιαστή και να τα βάζεις με τους αγγελιαφόρους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πώς επηρεάζει τις Αμερικανικές Εκλογές η δεύτερη απόπειρα κατά του Τραμπ – «Οι επόμενες 60 μέρες θα είναι θρίλερ»

• Αυτές οι λοιμώξεις έκαναν την εμφάνιση τους μετά το «πρώτο κουδούνι» - Πότε ένα παιδί πρέπει να μένει στο σπίτι

• Ετοιμάζεται για πτώχευση η Tupperware - Οι μετοχές της εταιρείας έκαναν... βουτιά

• ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον γιατρό που λαμβάνει υπερωρίες τριπλάσιες του μισθού του - «Φέρνει εισοδήματα πέραν των 3 εκατομμυρίων»

• Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στην Αγία Νάπα – Ανήκε σε πρόσωπο που είχε δηλωθεί ελλείπον

• Ανακοίνωσε τους νέους Επιτρόπους η Φον ντερ Λάιεν - Το χαρτοφυλάκιο που πήρε ο Καδής



ΠτΔ: Η κακόπιστη κριτική δημιουργεί συμπάθεια από την κοινωνία - «Δεν επιλέγω ομάδα ανάλογα με τους πόσους φιλάθλους έχει»

ΠτΔ: Η κακόπιστη κριτική δημιουργεί συμπάθεια από την κοινωνία - «Δεν επιλέγω ομάδα ανάλογα με τους πόσους φιλάθλους έχει»

«Η κριτική είναι καλοδεχούμενη και η ειδικά η καλόπιστη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top