ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Αυτοί Γκουζμάν, εμείς γκασμάν

Αυτοί Γκουζμάν, εμείς γκασμάν

Υπάρχει ένα ιντερνετικό trend που λες “I was today years old...” όταν ανακαλύπτεις μόλις πρόσφατα κάτι που ήταν ανέκαθεν γνωστό ή απλά εκεί αλλά εσύ για κάποιο λόγο το αγνοούσες. Για παράδειγμα I was today years old όταν έμαθα πως οι χελώνες δεν ζουν μέσα στο καβούκι τους αλλά είναι το καβούκι τους ή I was today years old όταν πρόσεξα την αρκούδα στο βουνό στο logo της Toblerone. Έτσι λοιπόν μετά από μια δεκαετία ως μέλος των κυβερνήσεων Αναστασιάδη και ενάμιση χρόνο ως επικεφαλής της δικής του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακάλυψε μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο πως η χώρα έχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς! No shit Sherlock!

Ο Πρόεδρος μιλούσε σε ημερίδα με θέμα «Διαφθορά, το βασικό ανάχωμα στη νεανική πολιτική δραστηριοποίηση» (εν τω μεταξύ τις πιο ξεκούδουνες δηλώσεις τις κάνει πάντα στις πιο άκυρες εκδηλώσεις, ο τίτλος και μόνο αυτής της ημερίδας αρκεί για να σε ρίξει σε μακροχρόνιο κώμα) όπου μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τη διαφθορά «καταστροφικό καρκίνωμα της κοινωνίας», επισήμανε τις δυσμενείς συνέπειες που έχει σε όλους τους τομείς, καθώς και στην εικόνα της χώρας διεθνώς και εξήγησε ότι, λόγω της εικόνας αυτής, χρειάζεται διπλάσια ή και τριπλάσια προσπάθεια «για να έρθει ένας μεγάλος οργανισμός να επενδύσει στην Κύπρο και να ρισκάρει στο θέμα της διαφθοράς». Ξανά. No shit Sherlock!

Βουλωμένο γράμμα διαβάζει ο άτιμος. Το καλύτερο όμως - με διαφορά- ήταν όταν σύγκρινε την Κύπρο με το... Μεξικό των καρτέλ. Όπως -είπε- η χώρα της Λατινικής Αμερικής ήταν(;) συνώνυμο των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος έτσι -είπε- είναι αντίστοιχα η χώρα μας με τη διαφθορά. Και όπως -σύμφωνα πάντα με τον ίδιο- το Μεξικό αντέστρεψε την εικόνα και τώρα είναι πρότυπο(;) καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μπορούμε να γίνουμε πρότυπο ως χώρα καταπολέμησης της διαφθοράς». Η Κύπρος μαλάκα μου. Βέβαια κάποιος έπρεπε να πεταχτεί να το πει πως άλλο El Chapo κι άλλο ο El Cheapo που του πληρώνουμε από βενζίνες μέχρι κουμέρες

Μεγάλο σπάσιμο να κάθεσαι στην πρώτη σειρά, να σου το πετάει αυτό απροειδοποίητα και να μην μπορείς να κυλιστείς στο πάτωμα από τα γέλια. Λογικά θα ανοίξει το επόμενο Στάνταρ Κκόμετυ Φεστιβάλ, βασικά είναι ίσως η μόνη εκδήλωση μέχρι τώρα που δεν παραβρέθηκε και η πιο κοντινή στο ύφος αυτού που ονομάζει κυβέρνηση. Ελπίζω πάντως όλοι αυτοί που παραβρίσκονται σ’ αυτές τις εκδηλώσεις, ακούν τις ομιλίες και χειροκροτούν με σοβαρό ύφος να πληρώνονται τουλάχιστον. Δεν μπορώ να φανταστώ νοήμονα όντα να το πράττουν εθελοντικά. Εκτός κι αν η αντικατάστασή μας από τους εξωγήινους σπόρους του Invasion of the Body Snatchers έχει προχωρήσει σε απελπιστικό βαθμό. Βέβαια, αυτή θα ήταν μια κάποια λύση να τα βγάλουμε πέρα με τα όσα βλέπουμε και ακούμε καθημερινά.

Πέρα από τις I was today years old ανακαλύψεις και τα (αθέλητα) αστεία, προσέξατε τι ΔΕΝ ανέφερε ο Πρόεδρος; Τους υπαίτιους της θρέψης του τέρατος της διαφθοράς. Η οποία φαίνεται να φύτρωσε ξαφνικά στο νησί σαν σπόρος από το διάστημα (να’ τοι πάλι) ή απλώθηκε σαν κατάρα από ξόρκι μάγισσας ή μετά την παραβίαση κάποιου ιερού τάφου (ξέρω-ξέρω πολλές ταινίες βλέπω). Έτσι λοιπόν άρχισε να περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα τη ζημιά που κάνει η διαφθορά στην εικόνα μας και στον ερχομό ξένων επενδύσεων χωρίς τα βασικά: ποιοι; πότε; πώς; Και το κυριότερο, ΤΙ διάολο θα κάνει ο ίδιος και η κυβέρνησή του για χτυπήσει το κακό στη ρίζα του και να στείλει τους υπεύθυνους για μια σειρά από τα μεγαλύτερα clusterfucks στη σύγχρονη ιστορία του νησιού πίσω από τα κάγκελα; Εντάξει, μας είπε πως κάλεσε το FBI(!) για να βοηθήσει αλλά είμαστε σίγουροι πως πρόκειται για το αυθεντικό και όχι για το ομότιτλο franchise του δημιουργού του Law & Order Dick Wolf; Τρεις σειρές έχει μέχρι τώρα, FBI, FBI: Most Wanted και FBI: International, λογικά θα ενταχθούμε στην τελευταία. Αυτό που δεν μας είπε ότι ότι πχ θα διορίσει ποινικούς ανακριτές που θα ερευνήσουν εξονυχιστικά το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων. Κανονική έρευνα με ανακρίσεις, άρση απορρήτων, φύλλο και φτερό, όλο το πακέτο, όχι νερόβραστες καταθέσεις όπου ο εμπλεκόμενοι καθαρίζουν με ένα “δεν θυμάμαι” ή “δεν είχα καμία σχέση”. Και θα ξέρουν από που (και από ποιους) θα ξεκινήσουν οι ανακριτές: “follow the money” όπως είπε και το Βαθύ Λαρύγγι στους Woodward και Bernstein της Washington Post που ερευνούσαν το Watergate (για την ακρίβεια η φράση είναι επινόηση του σεναριογράφου του All the President’s Men αλλά έγινε συνώνυμη της έρευνας σκανδάλων).

Αλλά ποιος ακριβώς θα τα βάλει με το τέρας της διαφθοράς; Ο άνθρωπος που όταν ήταν υποψήφιος έδωσε σε debate ως παράδειγμα διαφθοράς την προσπάθεια γονέων να εγγράψουν το παιδί τους σε άλλο σχολείο από αυτό που προβλέπεται βάσει της μόνιμης τους κατοικίας; Αυτός που ήταν μέλος των υπουργικών συμβουλίων που ερευνώνται από την Αρχή κατά της Διαφθοράς για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων ενώ ένα άλλο πρώην μέλος του που επίσης ελέγχεται θα αποφασίσει για την τύχη των ερευνών ως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας;

Μάλλον ξέρουμε ποιος θα πληρώσει τελικά τη νύφη για τη διαφθορά στο νησί. Αυτός που την αποκάλυψε σε μεγάλο βαθμό. Και η τύχη του αποφασίζεται αύριο από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο μετά από αίτημα για παύση του από ακόμα ένα μέλος του υπουργικού του Τέως.

Μεξικό όντως. Με τη διαφορά ότι εμείς δεν παράγουμε τηλενουβέλες. Ζούμε σε μία.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Helen Mazlou: «Δεν γνώριζα τον Χριστό, τώρα δεν αλλάζω με τίποτα αυτή τη ζωή» - Όσα αναφέρει η 23χρονη TikToker που έγινε μοναχή - Βίντεο

• Αυτές οι λοιμώξεις έκαναν την εμφάνιση τους μετά το «πρώτο κουδούνι» - Πότε ένα παιδί πρέπει να μένει στο σπίτι

• Disney+: Όλα όσα θα δούμε στην πλατφόρμα τον Σεπτέμβριο

• ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον γιατρό που λαμβάνει υπερωρίες τριπλάσιες του μισθού του - «Φέρνει εισοδήματα πέραν των 3 εκατομμυρίων»

• Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στην Αγία Νάπα – Ανήκε σε πρόσωπο που είχε δηλωθεί ελλείπον

• Δανάη Παππά - Λάμπρος Λάζαρης: Ο πραγματικός λόγος που χώρισαν μετά από 6 χρόνια σχέσης



Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης (GSI), ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Παπαναστασίου, το απόγευμα της Τρίτης. Η απόφαση οριστικοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top