LIKE ONLINE

35 βραβεία στο πιάτο σου: Πού θα δεις τις 3 σειρές που σάρωσαν στα Emmy Awards - Δείτε βίντεο

35 βραβεία στο πιάτο σου: Πού θα δεις τις 3 σειρές που σάρωσαν στα Emmy Awards - Δείτε βίντεο

Σειρές. Μια λέξη που στην Ελλάδα για να την κατανοήσουμε, έχουμε ως παράδειγμα τον Σασμό και στην Αμερική έχουν το Shogun. Καθείς εφ’ ω ετάχθη όμως και ευτυχώς που υπάρχουν οι πλατφόρμες και η παγκοσμιοποίηση για να μπορούμε να βλέπουμε σειρές αυτού του επιπέδου και να αποκτούμε ένα κριτήριο. Με το οποίο θα μπορέσουμε ως κοινό να ωθήσουμε και τις ελληνικές σειρές να ανέβουν επίπεδο και να αφήσουν στο παρελθόν τακτικές που δεν ελκύουν.

Το βράδυ της Κυριακής (ώρα Λος Άντζελες) η αμερικανική τηλεόραση βράβευσε τις καλύτερες σειρές της και εκεί υπήρξαν 4 πρωταγωνιστές. Για τον έναν σου έχουμε γράψει εδώ, οπότε εδώ θα μιλήσουμε για τις 3 σειρές που προπορεύτηκαν στις βραβεύσεις.

Τα Emmy Awards έχουν κάθε χρόνο δύο σκέλη. Πρώτα, απονέμονται τα βραβεία στις λεγόμενες Creative Arts, δηλαδή ανθρώπους που εργάζονται στα κοστούμια, στα μαλλιά, στον ήχο κτλ., και μια εβδομάδα μετά έρχονται και τα on camera βραβεία, όσα αφορούν τις ίδιες τις σειρές όπως τις βλέπουμε, αλλά και τους ηθοποιούς.
Shogun, The Bear και Baby Reindeer είναι οι 3 σειρές που βρέθηκαν ψηλότερα στη λίστα με τις κατακτήσεις, με τις 2 πρώτες να κάνουν και ρεκόρ διοργάνωσης, αλλά και κατηγορίας. Και οι 3 είναι πασίγνωστες, έχουν συζητηθεί, αλλά δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να τις έχουν δει. Αν ψήθηκες τώρα να δεις κάποια από τις 3, είσαι στο σωστό μέρος.

Πού θα δεις τις 3 σειρές των 35 Emmys

Shogun

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σειρά, αυτό που έλεγαν όλοι και προωθούσε εμμέσως και το Hulu, που είναι το δίκτυό της στην αμερικάνικη αγορά, ήταν ότι πρόκειται για ένα νέο Game of Thrones. Κι αν δεν είχε υπάρξει το Game of Thrones και αυτή η σειρά είχε κυκλοφορήσει 7-8 χρόνια πίσω, τώρα θα είχε το ίδιο αποτύπωμα παγκοσμίως, όχι μόνο εντός ΗΠΑ, άντε και στην Ιαπωνία, μιας και η υπόθεση αφορά το μεσαιωνικό παρελθόν της χώρας και το καστ είναι στο 90% του από την Ιαπωνία.

Το Shogun άφησε άρτιες εντυπώσεις με την πρώτη του σεζόν και στα Emmy Awards πήρε 14 βραβεία στις κατηγορίες Creative Arts, που αφορούν τεχνικά επαγγέλματα των παραγωγών, μια απονομή που έγινε το περασμένο σαββατοκύριακο, και 4 βραβεία στη χθεσινή απονομή: Καλύτερη Δραματική Σειρά, Ά Ανδρικό σε Δραματική Σειρά, Ά Γυναικείο σε Δραματική Σειρά, Σκηνοθεσία σε Δραματική Σειρά.

Το Shogun θα έχει και 2η σεζόν, με την παραγωγή να αναζητά τις τοποθεσίες, κάτι που σημαίνει ότι τα γυρίσματα δεν θα ξεκινήσουν πριν το 2025, άρα δεν θα πρέπει να την περιμένουμε πριν το 2026.

Αριθμός βραβείων: 18

Πλατφόρμα: Disney+

 

The Bear

Το The Bear έχει πατήσει πάνω στο πατίνι του hype της πρώτης σεζόν και ρολάρει με αυτό, με αποτέλεσμα ακόμα και η 2η σεζόν του, που μέχρι το επεισόδιο με την οικογένεια, ήταν πιο κάτω σε επίπεδο σε σχέση με την πρώτη, να σαρώσει στα βραβεία, κάνοντας μάλιστα και ρεκόρ για «κωμική» σειρά.

7 βραβεία στα Creative Arts και 4 στη χθεσινή απονομή των Emmy Awards: Ά Ανδρικό, Β’ Ανδρικό & Γυναικείο, Σκηνοθεσία σε Κωμική Σειρά.

Ο αστερισμός του Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ, της Άγιο Εντεμπίρι και του Έμπον Μος-Μπάκρακ διατηρούν τον ενθουσιασμό για το The Bear πολύ ψηλά ακόμα κι όταν η ίδια η σειρά δεν το υποστηρίζει. Το The Bear θα έχει πάντως και 4η σεζόν, με τα γυρίσματα να έχουν αρχίσει.

Αριθμός βραβείων: 11

Πλατφόρμα: Disney+

 

Baby Reindeer

Η μόνη σειρά μετά το Squid Game που κατάφερε να συζητηθεί τόσο πολύ, να απασχολήσει και να ξεφύγει από το πλαίσιο της συζήτησης μυθοπλαστικού περιεχομένου. Από τις αρχές Απριλίου μέχρι και τέλη Ιουνίου, ήταν καθημερινά στην ατζέντα. Το Baby Reindeer προκάλεσε παροξυσμό στο διαδίκτυο παγκοσμίως τότε. Η σειρά είναι limited, δεν θα έχει 2η σεζόν σαφώς, οπότε θα περιμένουμε μήπως υπάρξει δικαστικό δράμα με την Μάρθα και το Netflix για να δούμε αν θα μας απασχολήσει περαιτέρω.

6 βραβεία και του λόγου της, 2 στα Creative Arts (Β’ Ανδρικού & Γυναικείου σε Μίνι Σειρά) και 4 χθες: Μίνι Σειρά, Ά Ανδρικό & B’ Γυναικείο σε Μίνι Σειρά, Σενάριο Μίνι Σειράς.

Αριθμός βραβείων: 6

Πλατφόρμα: Netflix

Πηγη: intronews.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Helen Mazlou: «Δεν γνώριζα τον Χριστό, τώρα δεν αλλάζω με τίποτα αυτή τη ζωή» - Όσα αναφέρει η 23χρονη TikToker που έγινε μοναχή - Βίντεο

• Αυτές οι λοιμώξεις έκαναν την εμφάνιση τους μετά το «πρώτο κουδούνι» - Πότε ένα παιδί πρέπει να μένει στο σπίτι

• Disney+: Όλα όσα θα δούμε στην πλατφόρμα τον Σεπτέμβριο

• ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον γιατρό που λαμβάνει υπερωρίες τριπλάσιες του μισθού του - «Φέρνει εισοδήματα πέραν των 3 εκατομμυρίων»

• Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στην Αγία Νάπα – Ανήκε σε πρόσωπο που είχε δηλωθεί ελλείπον

• Δανάη Παππά - Λάμπρος Λάζαρης: Ο πραγματικός λόγος που χώρισαν μετά από 6 χρόνια σχέσης



Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης (GSI), ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Παπαναστασίου, το απόγευμα της Τρίτης. Η απόφαση οριστικοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top