ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφορά γονείς: Αυτοί έλαβαν εφάπαξ 150 ευρώ - Αναλυτικά όλα τα επιδόματα για τους μαθητές - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Αφορά γονείς: Αυτοί έλαβαν εφάπαξ 150 ευρώ - Αναλυτικά όλα τα επιδόματα για τους μαθητές - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Δυναμικά πίσω στα θρανία βρίσκονται οι μαθητές, με τους ρυθμούς της καθημερινότητας να είναι πιο γρήγοροι από ποτέ μετά από τις διακοπές του καλοκαιριού.

Με σκοπό την βοήθεια των γονέων, η Κυβέρνηση είχε εξαγγείλει ένα πακέτο στήριξης για την σχολική χρονιά 2024-2025, που αποτελείται από πέντε συνολικά μέτρα και έχει συνολική δαπάνη σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ποιοι έλαβαν το εφάπαξ 150 ευρώ

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Λειτουργός της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων, Χρίστος Διομήδους, ανέφερες ότι το εφάπαξ 150 ευρώ καταβλήθηκε σε όλους τους δικαιούχους από το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας.

«Το εφάπαξ 150 ευρώ έλαβαν όσοι λαμβάνουν το επίδομα τέκνου και έχουν 3 ή περισσότερα παιδία σε σχολεία, από προδημοτική 4,5 ετών, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, τεχνική σχολή. Καταβλήθηκε σε όλους τους δικαιούχους, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικών σχολείων», σημείωσε ο κ. Διομήδους.

Τα τρία μέτρα του ΥΠΑΝ

Σημειώνεται ότι το πακέτο στήριξης περιλαμβάνει ακόμα τρία μέτρα που αφορούν το Υπουργείο Παιδείας:

1/ €100 για τα παιδιά της πρώτης τάξης γυμνασίου και λυκείου για αγορά σχολικών ειδών. Για το συγκεκριμένο έντυπο θα πρέπει συμπληρωθούν τα σχετικά έντυπα που οι γονείς θα λάβουν από τα σχολεία.

2/ €200 για αγορά τάμπλετ ή €400 για αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή τύπου laptop. Η επιχορήγηση €200 για την αγορά tablet ισχύει για όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες που φοιτούν στην Γ’ Δημοτικού σε δημόσια σχολεία, κατά τη σχολική χρονιά 2024-2025. Η επιχορήγηση €400 για την αγορά φορητού υπολογιστή ισχύει για όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες που φοιτούν στη Β’ Γυμνασίου σε δημόσια σχολεία, κατά τη σχολική χρονιά 2024-2025.

3/ €150 για οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά που φοιτούν σε δημόσια σχολεία και δεν είναι δικαιούχες οποιουδήποτε από τα πιο πάνω μέτρα. Σε αυτήν την περίπτωση, οι οικογένειες θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα για παραχώρηση του επιδόματος των €150 από το Υπουργείο Παιδείας, μέσω των διευθύνσεων των σχολείων, στα οποία φοιτούν τα παιδιά τους.

Το μέτρο του Υπουργείου Μεταφορών

1/ Έκπτωση στα κόμιστρα των Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών για μαθητές Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης. Το μέτρο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το κόστος των ετήσιων κομίστρων για κάθε μαθητή να μειωθεί από €200 σε €30 και των μηνιαίων κομίστρων από €10 σε €5. Η έκπτωση, από €200 σε €30 ετησίως, στα κόμιστρα των Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών θα γίνει υπό την εποπτεία του Υπουργείου Μεταφορών και ισχύει για όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, που φοιτούν σε δημόσια σχολεία.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Παύση Οδυσσέα: Σήμερα η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου - Τα δύο σενάρια

• Έφη Ξάνθου στο «Τ»: Οι προτάσεις που δέχθηκε από κόμματα - Ο λόγος που επέλεξε το Volt

• Επιστρέφουν οι βροχές: Πότε και σε ποιες περιοχές αναμένονται - Αναλυτικά η πρόγνωση



LIVE: H ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ - Η απόφαση για το μέλλον του Γεν. Ελεγκτή - Συνεχής ροή

LIVE: H ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ - Η απόφαση για το μέλλον του Γεν. Ελεγκτή - Συνεχής ροή

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο ανακοινώνει σήμερα την απόφασή του σχετικά με την δικαστική διαμάχη Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή. Η σημερινή απόφαση του Ανωτάτου, όποια και να είναι αυτή, θα είναι τελεσίδικη, σύμφωνα και με τις χθεσινές δηλώσεις του νομικού Αχιλλέα Αιμιλιανίδη. Το ThemaOnline βρίσκεται στο σημείο και σας μεταφέρει ζωντανά όλες οι εξελίξεις:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top