ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μαυρίδης: Στρατηγική ανάγκη ενεργειακής διασύνδεσης Κύπρου

Κ. Μαυρίδης: Στρατηγική ανάγκη ενεργειακής διασύνδεσης Κύπρου

Τη στρατηγική ανάγκη ενεργειακής διασύνδεσης της Κύπρου και υπεράσπισης του Διεθνούς Δικαίου απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό στην Ανατολική Μεσόγειο, επεσήμανε ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης, κατά την παρέμβασή του το απόγευμα της Τρίτης για την κατάσταση της Ενεργειακής Ένωσης, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου από το γραφείο του Ευρωβουλευτή, ο κ. Μαυρίδης (ΔΗΚΟ - S&D), αρχικά αναφέρθηκε στην τοποθέτηση της αρμόδιας Επιτρόπου, σημειώνοντας ότι η Επίτροπος «εξήγησε πόσο ενωμένοι προασπιστήκαμε το Διεθνές Δίκαιο στην περίπτωση της Ουκρανίας, και πώς αντιδράσαμε στην επιθετικότητα του Πούτιν και ταυτοχρόνως προχωρήσαμε προς μια αυτόνομη Ενεργειακή Ένωση (Energy Union)».

«Η Κύπρος το έπραξε με τεράστιο κόστος, γιατί πιστεύουμε στο Διεθνές Δίκαιο και είμαστε οι ίδιοι θύμα παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου από την επιθετικότητα της Τουρκίας, αλλά επιπλέον, παραμένουμε δυστυχώς το μοναδικό κράτος-μέλος χωρίς ενεργειακή διασύνδεση με την υπόλοιπη Ευρώπη», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαυρίδης ανέφερε ακόμη ότι, αυτές τις μέρες λαμβάνονται οι αποφάσεις για «το Great Sea Interconnector (με χρηματοδότηση της ΕΕ) που θα συνδέσει τη Μέση Ανατολή, μέσω της Κύπρου, με την Ευρώπη», και σημείωσε ότι είναι ένα έργο που αναμένεται να παρέχει ασφάλεια και μειωμένο κόστος στους Κύπριους καταναλωτές αλλά και στην Ευρώπη.

Καταλήγοντας, και απευθυνόμενος προς την Επίτροπο, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής ανέφερε ότι «αν εννοούμε τις διακηρύξεις μας για τις αξίες της ΕΕ, για αλληλεγγύη και προάσπιση του Διεθνούς Δικαίου», θα πρέπει «με την ίδια θέρμη να προασπιστούμε και την Κύπρο απέναντι στην νεοθωμανική Τουρκία σε περίπτωση που πράξει οτιδήποτε παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Παύση Οδυσσέα: Σήμερα η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου - Τα δύο σενάρια

• Έφη Ξάνθου στο «Τ»: Οι προτάσεις που δέχθηκε από κόμματα - Ο λόγος που επέλεξε το Volt

• Αφορά γονείς: Αυτοί έλαβαν εφάπαξ 150 ευρώ - Αναλυτικά όλα τα επιδόματα για τους μαθητές - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

• Επιστρέφουν οι βροχές: Πότε και σε ποιες περιοχές αναμένονται - Αναλυτικά η πρόγνωση



Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Την απόφασή του στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο. Με ομόφωνη απόφαση παύεται άμεσα ο Γενικός Ελεγκτής από τα καθήκοντά του. Η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top