ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τρεμάμενη φωνή ο Οδυσσέας, ρίχνει «πυρά» προς όλες τις κατευθύνσεις – «Σε αυτόν τον αγώνα νίκησε το σύστημα…»

Με τρεμάμενη φωνή ο Οδυσσέας, ρίχνει «πυρά» προς όλες τις κατευθύνσεις – «Σε αυτόν τον αγώνα νίκησε το σύστημα…»

Ομόφωνη ήταν η απόφαση για απόλυση του Γενικού Ελεγκτή.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης προέβη σε δηλώσεις μεταξύ των οποίων ανέφερε ότι «υπηρέτησα 10 χρόνια τον τόπο ως Γενικός Ελεγκτής και φεύγω έχοντας απόλυτα ήσυχη την συνείδησή μου. Το έργο που έγινε αυτά τα 10 χρόνια στην Ελεγκτική Υπηρεσία στην βασική της αποστολή για πάταξη της διαφθοράς, μιλά από μόνο του και αναγνωρίζεται τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς»

«Για 4 χρόνια μόλις αποχώρησε ο Κώστας Κληρίδης υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια φαγώματος μου τόσο από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους επικεφαλείς της Νομικής Υπηρεσίας, προσπάθεια στην οποία αργότερα συντάχθηκε και ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήταν εμφανής η προσπάθεια τους όλα αυτά τα χρόνια να με καρατομήσουν και αυτό αποδείχθηκε από τη σωρεία υλικού το οποίο συσσωρεύθηκε στη Νομική Υπηρεσία. Ήρθα σε αντιπαράθεση με το σύστημα και σήμερα το σύστημα δια της απόφασης αυτής πέτυχε την καρατόμηση μου, παρουσιάζοντας με ως τον χειρότερο με διαφορά αξιωματούχο που πέρασε ποτέ από την Κυπριακή Δημοκρατία. Οι χαρακτηρισμοί που μου αποδίδονται είναι σαφώς χειρότεροι από τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου. Απολύομαι και ως χειρότερος και από τον Ρίκο Ερωτοκρίτου», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «η απόφαση αυτή έβαλε ένα φίμωτρο στην Ελεγκτική Υπηρεσία. Θεωρώ ότι είναι κόλαφος στην ελευθερία έκφρασης στη χώρα μας. Είναι μια μαύρη μέρα για την Κύπρο. Σε αυτόν τον αγώνα νίκησε το σύστημα»

«Από πλευράς μου ο δικός μου αγώνας συνεχίζεται και από σήμερα είμαι ελεύθερος. Μπορώ να ενεργώ πλέον χωρίς αυτόν τον κορσέ που το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο θεώρησε ότι θα έπρεπε να έχει ένας κρατικός αξιωματούχος. Θεωρώ ότι αδικήθηκα», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Παύση Οδυσσέα: Σήμερα η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου - Τα δύο σενάρια

• Έφη Ξάνθου στο «Τ»: Οι προτάσεις που δέχθηκε από κόμματα - Ο λόγος που επέλεξε το Volt

• Αφορά γονείς: Αυτοί έλαβαν εφάπαξ 150 ευρώ - Αναλυτικά όλα τα επιδόματα για τους μαθητές - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

• Επιστρέφουν οι βροχές: Πότε και σε ποιες περιοχές αναμένονται - Αναλυτικά η πρόγνωση



Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Την απόφασή του στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο. Με ομόφωνη απόφαση παύεται άμεσα ο Γενικός Ελεγκτής από τα καθήκοντά του. Η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top