ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές Οδυσσέα Μιχαηλίδη κατά Αναστασιάδη και Χριστοδουλίδη - Ποιο το πολιτικό του μέλλον

Βολές Οδυσσέα Μιχαηλίδη κατά Αναστασιάδη και Χριστοδουλίδη - Ποιο το πολιτικό του μέλλον

Είναι μια μαύρη μέρα για την Κύπρο. Με αυτά τα λόγια ο παυθείς πλέον Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης χαρακτήρισε την απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου για απόλυσή του, για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Εξερχόμενος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έριξε ευθείες βολές κατά του Νίκου Αναστασιάδη αλλά και κατά του Νίκου Χριστοδουλίδη, λέγοντας πως «για τέσσερα χρόνια μόλις αποχώρησε ο Κώστας Κληρίδης, υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου, τόσο από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας, προσπάθεια στην οποία αργότερα συνετάχθη και ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας.»

Ανέφερε πως «ήταν εμφανής η προσπάθειά τους όλα αυτά τα χρόνια να με καρατομήσουν και αυτό αποδείχθηκε από τη σωρεία υλικού το οποίο συσσωρεύτηκε στη νομική υπηρεσία εν ήδη παρακολούθησης κάθε δήλωσης δικής μου, φίλων συγγενών μου της οικογένειάς μου κλπ.»

Απολύομαι ως χειρότερος και από τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου

«Είναι ξεκάθαρο σήμερα ότι ήρθα σε αντιπαράθεση με το σύστημα και σήμερα το σύστημα δια της απόφασης αυτής που ακούσατε του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου πέτυχε την καρατόμησή μου, παρουσιάζοντάς με ως με διαφορά τον χειρότερο αξιωματούχο που πέρασε ποτέ από την Κυπριακή Δημοκρατία και να συγκρίνετε την απόφαση με την απόφαση Ρίκκος Ερωτοκρίτου, θα διαπιστώσετε ότι οι χαρακτηρισμοί που μου αποδίδονται είναι σαφώς χειρότεροι από αυτούς που αποδίδονται στον Ρίκκο Ερωτοκρίτου. Απολύομαι ως χειρότερος και από τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου».

«Η απόφαση, είναι σαφές ότι έχει βάλει ένα στενό κορσέ ένα φίμωτρο στην ελεγκτική υπηρεσία. Ουσιαστικά καταργεί την ελεγκτική υπηρεσία με το περιεχόμενο της απόφασης και με την ανάδειξη ως μεμπτής συμπεριφοράς κάθε ενέργειας της ελεγκτικής υπηρεσίας εντός των αρμοδιοτήτων της ακόμα και του ύφους των ανακοινώσεων και επιστολών της».

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κατέληξε λέγοντας πως η απόφαση αυτή, είναι κόλαφος στην ελευθερία λόγου και έκφρασης στη χώρα μας. «Είναι μια μαύρη μέρα για την Κύπρο. Είναι κόλαφος στην απαίτηση της κοινωνίας για πάταξη της διαφθοράς.»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Παύση Οδυσσέα: Σήμερα η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου - Τα δύο σενάρια

• Έφη Ξάνθου στο «Τ»: Οι προτάσεις που δέχθηκε από κόμματα - Ο λόγος που επέλεξε το Volt

• Αφορά γονείς: Αυτοί έλαβαν εφάπαξ 150 ευρώ - Αναλυτικά όλα τα επιδόματα για τους μαθητές - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

• Επιστρέφουν οι βροχές: Πότε και σε ποιες περιοχές αναμένονται - Αναλυτικά η πρόγνωση



Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Την απόφασή του στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο. Με ομόφωνη απόφαση παύεται άμεσα ο Γενικός Ελεγκτής από τα καθήκοντά του. Η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top