ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σύλληψη τριών ανδρών από Αστυνομία Βρ. Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών - Λεπτομέρειες

Σύλληψη τριών ανδρών από Αστυνομία Βρ. Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών - Λεπτομέρειες

Τρεις άνδρες από την περιοχή Ξυλοφάγου συνελήφθησαν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, έπειτα από επιδρομή της κατά της παγίδευσης πτηνών.

Σε ανακοίνωση των Βάσεων αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια της επιδρομής, μεταξύ των χωριών Ορμήδειας και Ξυλοφάγου, η Ομάδα Δράσης κατά της Παγίδευσης Πουλιών, σε συνεργασία με την Επιτροπή κατά της Σφαγής των Πτηνών, απελευθέρωσε 69 ζωντανά αμπελοπούλια που είχαν παγιδευτεί σε τρία δίχτυα».

Ακόμα «κατασχέθηκαν μια συσκευή μίμησης πουλιών που χρησιμοποιήθηκε για την προσέλκυση μεταναστευτικών αμπελοπουλιών, τρία μεγάφωνα, 100 μέτρα ηλεκτρικής καλωδίωσης, μια μπαταρία αυτοκινήτου και ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν οι άνδρες, οι οποίοι κατάγονται από την περιοχή Ξυλοφάγου».

Προστίθεται ότι «η Αστυνομία των Βάσεων βρίσκεται στη διαδικασία εντοπισμού του ιδιοκτήτη της περιοχής που χρησιμοποιήθηκε για το αδίκημα».

Σημειώνεται ότι της επιχείρησης ηγείτο ο Λοχίας Γιάννης Λουκά, ο οποίος χαρακτήρισε «πραγματικά καλό το αποτέλεσμα το οποίο στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, πως παρά την επιτυχία μας στη σημαντική μείωση όλα αυτά τα χρόνια αυτού του εγκλήματος παραμένουμε δεσμευμένοι στον στόχο μας".

Ο κ. Λουκά πρόσθεσε ότι «το έγκλημα αυτό εξακολουθεί να βρίσκεται υπό διερεύνηση, αλλά οι άνδρες θα αντιμετωπίσουν ποινική δίωξη στο Δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων καθώς εφαρμόζουμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής στην παγίδευση πουλιών».

Όπως αναφέρεται, ο Υπαστυνόμος Φάνος Χριστοδούλου, ο οποίος επιβλέπει την Ομάδα Δράσης, μιλώντας πριν την έναρξη της περιόδου παγίδευσης πουλιών στα τέλη Αυγούστου «προειδοποίησε τους παγιδευτές, ότι οι αστυνομικοί έχουν πλέον καλύτερους πόρους και είναι πιο προετοιμασμένοι από ποτέ. Έχουμε συγκεντρώσει μια ομάδα 10 ατόμων, με εμπειρία, με αστυνομικούς οι οποίοι θέλουν να κάνουν τη διαφορά στην αντιμετώπιση αυτού του εγκλήματος», είπε.

Ανέφερε ακόμα ότι «θα έχουμε τη δυνατότητα να καλέσουμε έως και 10 μέλη του στρατού για να μας βοηθήσουν στις επιχειρήσεις μας όταν εργαζόμαστε σε στρατιωτικό έδαφος. Επιπλέον θα συνεργαστούμε και πάλι πολύ στενά με το Bird Life Cyprus και το CABS για την καταπολέμηση της παγίδευσης πουλιών», ανέφερε.

Όπως πάντα κατέληξε ο κ. Χριστοδούλου «θα συνεχίσουμε ν’ αναπτύσσουμε την τεχνολογία μας, με drones, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και οποιοδήποτε άλλο σύγχρονο μέσο ανίχνευσης».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Παύση Οδυσσέα: Σήμερα η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου - Τα δύο σενάρια

• Έφη Ξάνθου στο «Τ»: Οι προτάσεις που δέχθηκε από κόμματα - Ο λόγος που επέλεξε το Volt

• Αφορά γονείς: Αυτοί έλαβαν εφάπαξ 150 ευρώ - Αναλυτικά όλα τα επιδόματα για τους μαθητές - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

• Επιστρέφουν οι βροχές: Πότε και σε ποιες περιοχές αναμένονται - Αναλυτικά η πρόγνωση



Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Την απόφασή του στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο. Με ομόφωνη απόφαση παύεται άμεσα ο Γενικός Ελεγκτής από τα καθήκοντά του. Η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top