ΔΙΕΘΝΗ

Αίτηση πτώχευσης Tupperware μετά από μείωση ζήτησης δοχείων αποθήκευσης τροφίμων

Αίτηση πτώχευσης Tupperware μετά από μείωση ζήτησης δοχείων αποθήκευσης τροφίμων

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε την Τρίτη στις ΗΠΑ η εταιρεία Tupperware Brands, υποκύπτοντας στις αυξανόμενες ζημίες, εν μέσω χαμηλής ζήτησης για τα κάποτε εμβληματικά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων της εταιρείας.

Η δημοτικότητα της εταιρείας εκτοξεύτηκε τη δεκαετία του 1950, καθώς οι γυναίκες της μεταπολεμικής γενιάς διοργάνωναν «πάρτι Tupperware» στα σπίτια τους για να πουλήσουν δοχεία αποθήκευσης τροφίμων.

Ωστόσο, η Tupperware έχει χάσει τα πλεονεκτήματα της από τους ανταγωνιστές της οι οποίοι κατασκευάζουν φθηνότερα και πιο φιλικά προς το περιβάλλον δοχεία.

Τον περασμένο μήνα, η Tupperware εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητά της να συνεχίσει να λειτουργεί ως συνεχιζόμενη επιχείρηση, καθώς είχε αρκετές φορές αναφερθεί στον πιθανό κίνδυνο πτώχευσης λόγω περιορισμού της ρευστότητας της.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η οικονομική θέση της εταιρείας έχει επηρεαστεί σοβαρά από το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον», αναφέρει σε ανακοίνωσή η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας Laurie Goldman.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να λάβει δικαστική έγκριση για να συνεχίσει να πωλεί τα προϊόντα της και να προχωρήσει τη διαδικασία πώλησης της επιχείρησης.

Η Tupperware προσπαθεί εδώ και χρόνια να ανατρέψει την επιχειρηματική της πορεία, ανακοινώνοντας συνεχώς μείωση των τριμηνιαίων πωλήσεων.

Η μετά την πανδημία εκτίναξη του κόστους εργασίας, των εμπορευμάτων και των πρώτων υλών, όπως η πλαστική ρητίνη, έχει επίσης ασκήσει πίεση στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Η Tupperware κατέγραψε εκτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία ύψους 500 εκατ. έως 1 δισ. δολαρίων και εκτιμώμενες υποχρεώσεις ύψους 1 δισ. μέχρι 10 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την αίτηση πτώχευσης της στο αμερικανικό πτωχευτικό δικαστήριο της περιφέρειας του Delaware. Αναφέρει ότι ο αριθμός των πιστωτών κυμαίνεται μεταξύ 50.001 και 100.000.

Το 2023, η εταιρεία οριστικοποίησε συμφωνία με τους δανειστές της για την αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων και υπέγραψε συμβόλαιο με την επενδυτική τράπεζα Moelis & Co για να βοηθήσει στη διερεύνηση στρατηγικών εναλλακτικών λύσεων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Παύση Οδυσσέα: Σήμερα η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου - Τα δύο σενάρια

• Έφη Ξάνθου στο «Τ»: Οι προτάσεις που δέχθηκε από κόμματα - Ο λόγος που επέλεξε το Volt

• Αφορά γονείς: Αυτοί έλαβαν εφάπαξ 150 ευρώ - Αναλυτικά όλα τα επιδόματα για τους μαθητές - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

• Επιστρέφουν οι βροχές: Πότε και σε ποιες περιοχές αναμένονται - Αναλυτικά η πρόγνωση



Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Την απόφασή του στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο. Με ομόφωνη απόφαση παύεται άμεσα ο Γενικός Ελεγκτής από τα καθήκοντά του. Η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top