ΔΙΕΘΝΗ

Μπορέλ: Ακόμα και να ήταν στοχευμένες οι επιθέσεις στον Λίβανο έπληξαν αμάχους

Μπορέλ: Ακόμα και να ήταν στοχευμένες οι επιθέσεις στον Λίβανο έπληξαν αμάχους

Ακόμα και αν οι επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες στον Λίβανο «φαίνεται να ήταν στοχευμένες», είχαν ως αποτέλεσμα «βαριές, αδιάκριτες παράπλευρες απώλειες μεταξύ αμάχων», είπε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, σχολιάζοντας τις εκρήξεις ηλεκτρονικών συσκευών στη χώρα, αποφεύγοντας, ωστόσο, να αναφερθεί ευθέως στη φερόμενη εμπλοκή του Ισραήλ.

Ο κ. Μπορέλ, ο οποίος βρισκόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο πλαίσιο των επαφών του σε σχέση με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου, Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο Λίβανο την Τρίτη.

Ο Λιβανέζος ΥΠΕΞ «με ενημέρωσε για την έκρηξη μεγάλου αριθμού ηλεκτρονικών συσκευών σε πολλές περιοχές της χώρας. Χιλιάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκατοντάδες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, τα νοσοκομεία ‘καταρρέουν’» δήλωσε ο κ. Μπορέλ, αναφερόμενος στη πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας της χώρας.

«Ακόμη και αν οι επιθέσεις φαίνεται να ήταν στοχευμένες, είχαν βαριές, αδιάκριτες παράπλευρες απώλειες μεταξύ αμάχων, με παιδιά να συμπεριλαμβάνονται στα θύματα» επεσήμανε.

«Θεωρώ την κατάσταση αυτή εξαιρετικά ανησυχητική. Δεν μπορώ παρά να καταδικάσω αυτές τις επιθέσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα του Λιβάνου και αυξάνουν τον κίνδυνο κλιμάκωσης στην περιοχή», τόνισε.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αποτρέψουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, ο οποίος θα είχε βαριές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή και πέραν αυτής», υπογράμμισε.

Το μεσημέρι, μιλώντας κατά την ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες, ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο, σημείωσε πως οι επαφές του κ. Μπορέλ στην περιοχή ώστε να συνεισφέρει στην αποκλιμάκωση βρίσκονται σε εξέλιξη, ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ, και σημείωσε πως αν και είναι γνωστό τι συνέβη, εκκρεμεί να πραγματοποιηθεί έρευνα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου

• Έφη Ξάνθου στο «Τ»: Οι προτάσεις που δέχθηκε από κόμματα - Ο λόγος που επέλεξε το Volt

• Αφορά γονείς: Αυτοί έλαβαν εφάπαξ 150 ευρώ - Αναλυτικά όλα τα επιδόματα για τους μαθητές - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

• Τύπος βούτηξε σε φυσική πισίνα και εξαφανίστηκε: Οι αγωνιώδεις προσπάθειες των φίλων του για να τον βρουν -Βίντεο

• Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για την έλλειψη επαγγελματιών οδηγών

• Η πλουσιότερη ευρωπαϊκή χώρα αναζητά εργάτες - Μηνιαίες αποδοχές άνω των 6.000 ευρώ



Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Την απόφασή του στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο. Με ομόφωνη απόφαση παύεται άμεσα ο Γενικός Ελεγκτής από τα καθήκοντά του. Η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top