Τις εξαίρετες σχέσεις Κύπρου- Σερβίας ανασκόπησαν Χριστοδουλίδης- Βούτσιτς

Τις εξαίρετες σχέσεις Κύπρου- Σερβίας ανασκόπησαν Χριστοδουλίδης- Βούτσιτς

Τις εξαίρετες σχέσεις Κύπρου – Σερβίας ανασκόπησαν σήμερα σε διμερή συνάντηση τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρόεδρος της Σερβίας κ. Αλεξάντρ Βούτσιτς.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, οι δύο αρχηγοί κρατών συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Σερβίας, τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, την κατάσταση στην Ουκρανία, τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ζητήματα  που αφορούν την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών και τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο.  

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τη Σερβία για τη στάση αρχών που τηρεί στο Κυπριακό, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος Βούτσιτς ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και την Κυπριακή Δημοκρατία για τη στήριξη που παρέχουν αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της Σερβίας στην ΕΕ.

Στη συνάντηση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στα ΗΕ, Πρέσβειρα κα Μαρία Μιχαήλ, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Δώρος Βενέζης και υπηρεσιακοί παράγοντες. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Στον Λίβανο την Τετάρτη – Αναμένονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις για ενέργεια – Στην ατζέντα και η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

ΠτΔ: Στον Λίβανο την Τετάρτη – Αναμένονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις για ενέργεια – Στην ατζέντα και η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί αύριο το πρωί για τον Λίβανο κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου κ. Τζοζέφ Αούν, για μια επίσκεψη ιδιαίτερης σημασίας, σε μια περίοδο, όπου η συνεργασία, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα.

BEST OF TOTHEMAONLINE