Συνεχίζονται οι συναντήσεις Κόμπου με ξένους ομολόγους του στη Νέα Υόρκη

Συνεχίζονται οι συναντήσεις Κόμπου με ξένους ομολόγους του στη Νέα Υόρκη

Σειρά συναντήσεων με ομολόγους του από διάφορες χώρες, πραγματοποιεί της Δευτέρα ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο περιθώριο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο ΥΠΕΞ είχε «μια παραγωγική συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σομαλίας, κ. Ahmed Moallim Fiqi Ahmed, σήμερα στη Νέα Υόρκη», κατά την οποία «συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και οι δεσμοί ΕΕ-Σομαλίας».

«Ευχήθηκα στη Σομαλία μια επιτυχημένη θητεία ως μη μόνιμο μέλος του ΣΑΗΕ για το 2025-26», καταλήγει η ανάρτηση.

Σε άλλη ανάρτησή του στο X, ο κ. Κόμπος κάνει λόγο για μια «εις βάθος συνάντηση σήμερα στη Νέα Υόρκη με τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών, κ. Mohammad Mustafa».

«Κατά τη συζήτηση, υπογράμμισα την υποστήριξη της Κύπρου στις βασικές μεταρρυθμίσεις της Παλαιστινιακής Αρχής και στη λύση των δύο κρατών σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ως προς τη Γάζα, επανέλαβα την επείγουσα ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός, απελευθέρωση ομήρων και αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας», σημειώνει ο κ. Κόμπος.

«Η Κύπρος παρακολουθεί επίσης στενά τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και είναι εξαιρετικά ανήσυχη. Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για απόλυτη αυτοσυγκράτηση», καταλήγει η ανάρτηση.

«Οι δεσμοί Κύπρου - Αυστραλίας, βασισμένοι σε κοινές αξίες και ισχυρές διαπροσωπικές επαφές, επιβεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής μου με την Υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας, Penny Wong, σήμερα στη Νέα Υόρκη», αναφέρει εξάλλου ο Κωνσταντίνος Κόμπος, σε άλλη ανάρτησή του στο X.

«Συζητήθηκαν επίσης οι περιφερειακές εξελίξεις και η συνεργασία σε πολυμερή φόρα», καταλήγει η ανάρτηση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE