Tα νέα μέτρα οδικής ασφάλειας επικροτούν οι μητέρες και σύζυγοι εθνοφρουρών

Tα νέα μέτρα οδικής ασφάλειας επικροτούν οι μητέρες και σύζυγοι εθνοφρουρών

Η Παγκύπρια Επιτροπή Μητέρων – Συζύγων Εθνοφρουρών (ΠΕΜΣΕ) επικροτεί την απόφαση του Γ.Ε.Ε.Φ. καθώς και του Υπουργού Άμυνας όσον αφορά τα νέα μέτρα οδικής ασφάλειας των Εθνοφρουρών.

Ανακοίνωση της ΠΕΜΣΕ αναφέρει ότι σημαντικός για τα κυπριακά δεδομένα αριθμός εθνοφρουρών χάνει την ζωή του στην άσφαλτο, ενώ χαρακτηρίζεται ορθή η διεύρυνση των ήδη υφιστάμενων δρομολογίων του Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης των Εθνοφρουρών, η κατάργηση του περιορισμού των οκτώ στρατιωτών στη διακίνηση με λεωφορείο, και το Σχέδιο Κινήτρων για τη μεγαλύτερη δυνατή χρήση λεωφορείων.

Εισηγείται τέλος τη μεγαλύτερη συνεργασία με την Αστυνομία, στο επίπεδο πρόληψης και ελέγχου και ζητά τη διοργάνωση ενημερωτικών διαλέξεων στα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς. Ευελπιστούμε ότι όλα όσα έχουν προκηρυχθεί, θα υλοποιηθούν το συντομότερο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE