Κυπριακό, Α. Μεσόγειο και διμερείς σχέσεις συζήτησαν ΠτΔ - Πρωθυπουργός Ιράκ

Κυπριακό, Α. Μεσόγειο και διμερείς σχέσεις συζήτησαν ΠτΔ - Πρωθυπουργός Ιράκ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα συνάντηση, στη Νέα Υόρκη, με τον Πρωθυπουργό του Ιράκ κ. Μοχάμεντ Σία αλ Σουντάνι. 

Τη συνάντηση απασχόλησαν, ανάμεσα σε άλλα, οι διμερείς σχέσεις και τρόποι για περαιτέρω προώθηση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, της ασφάλειας, της εκπαίδευσης και των υποδομών, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι εξελίξεις στο Κυπριακό. 

Οι δύο ηγέτες ανασκόπησαν, επίσης, την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε θέματα διμερούς συνεργασίας στη βάση Μνημονίων και Συμφωνιών που έχουν υπογραφτεί μεταξύ των δύο χωρών κατά την επίσκεψη του Προέδρου του Ιράκ στην Κύπρο τον Δεκέμβριο του 2023.

Συζητήθηκε ακόμη το ενδεχόμενο επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βαγδάτη ως συνέχεια της επίσκεψης του Ιρακινού Προέδρου στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ από την Ολομέλεια του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - «Η ενότητα είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη»

ΠτΔ από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - «Η ενότητα είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη»

Η ενότητα είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη, τόνισε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης παρουσιάζοντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE