ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μονή Αββακούμ: Ενώπιον Κακουργιοδικείου οι δύο εν αργία Αρχιμανδρίτες - Απαντούν στις κατηγορίες

Μονή Αββακούμ: Ενώπιον Κακουργιοδικείου οι δύο εν αργία Αρχιμανδρίτες - Απαντούν στις κατηγορίες

Σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου είναι ορισμένη η πρώτη δικάσιμος ενώπιον Κακουργιοδικείου για την υπόθεση της Μονής Αββακούμ, με τους δύο εν αργία αρχιμανδρίτες, Νεκτάριο και Πορφύριο, να καλούνται να απαντήσουν στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με σωρεία αδικήματα όπως συνομωσία προς καταδολίευση, κλοπή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ψευδή φορολογική δήλωση και πράξη που ενδέχεται να επηρεάσει αστυνομική έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι το Εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Κύπρου, είχε εκδώσει στις 11 Σεπτεμβρίου ανακοίνωση με την οποία ενημέρωσε ότι το Δικαστήριο άκουσε τους μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης και προέβηκε στην αντεξέταση τους, και αποφάσισε όπως ζητήσει περαιτέρω επιστημονική γνωμάτευση για το μαρτυρικό υλικό.

Στην ανακοίνωση του, αναφέρει επίσης ότι μετά τη λήψη της γνωμάτευσης θα κληθούν οι κατηγορούμενοι σε απολογία και στη συνέχεια θα ληφθεί η τελική απόφαση, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η διαδικασία θα είναι δίκαιη με πλήρη διαφάνεια.

Βρέθηκε δεύτερος εμπειρογνώμονας για τα βίντεο

Υπενθυμίζεται ότι διορίστηκε και ο δεύτερος εμπειρογνώμονας από το Συνοδικό Δικαστήριο, ώστε να δώσει τη γνωμάτευση του σε σχέση με την αυθεντικότητα του οπτικοακουστικό υλικού.

Οι εκτιμήσεις του δεύτερου εμπειρογνώμονα αναμένονται να αποτελέσουν κρίσιμο σημείο για την υπόθεση, αν και ο πρώτος εμπειρογνώμονας είχε αξιόπιστη προσέγγιση ως προς την αξιοπιστία του μαρτυρικού, και ειδικότερα του οπτικοακουστικού υλικού.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Δικαιολογείται ο τερματισμός της επιδότησης σε ηλεκτρισμό και του μηδενικού ΦΠΑ σε προϊόντα; - «Δίκοπο μαχαίρι»

• Απάντηση Μητσοτάκη στον Ερντογάν: «Δεν μπορεί να υπάρξει λύση δύο κρατών» - Ομιλία στη Γενική Συνέλευση ΟΗΕ

• Μέχρι πού θα φτάσει σήμερα η θερμοκρασία – Όσα μας επιφυλάσσει ο καιρός - Δείτε αναλυτικά το «μενού»



Διαφωνίες για την αντικατάσταση Προέδρου της Βουλής - Ποιοι συμφωνούν και ποιος ο «αχθοφόρος»

Διαφωνίες για την αντικατάσταση Προέδρου της Βουλής - Ποιοι συμφωνούν και ποιος ο «αχθοφόρος»

Τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα μετά την απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου να παύσει τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη και το τι ακολούθησε με την προειδοποίηση του βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία ότι θα προχωρούσε σε διορισμό Γενικού Ελεγκτή, ως προεδρεύων της Δημοκρατίας, ανάγκασαν την Πρόεδρο της βουλής Αννίτα Δημητρίου σε νέα πρωτοβουλία. Να καταθέσει εισήγηση ενώπιον των Αρχηγών των κομμάτων σε σύσκεψη αρχηγών η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, η οποία προβλέπει ότι η επιτροπή επιλογής του Σώματος, θα καθορίσει δύο βουλευτές ως αναπληρωτές του εκάστοτε Προέδρου της Βουλής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top