Την υλοποίηση της απόφασης για πανεπιστημιακή σχολή στη Λάρνακα ζητά άμεσα ο Βύρας-Παραδόθηκε η μελέτη βιωσιμότητας

Την υλοποίηση της απόφασης για πανεπιστημιακή σχολή στη Λάρνακα ζητά άμεσα ο Βύρας-Παραδόθηκε η μελέτη βιωσιμότητας

Στα χέρια της κυβέρνησης βρίσκεται πλέον το θέμα της δημιουργίας της Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ, στο Μακένζι. Την Τετάρτη κατατέθηκε από το ΤΕΠΑΚ η μελέτη βιωσιμότητας η οποία βρίσκεται πλέον ενώπιον του Υπουργείου Οικονομικών. Το επόμενο βήμα είναι η απόφαση που θα πρέπει να λάβει το υπουργικό συμβούλιο πριν από το τέλος του χρόνου, για συμπερίληψη του ποσού των 15 εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό για το 2025.

«Παραδώσαμε ό,τι μας ζητήθηκε και αναμένουμε την υλοποίηση της υπόσχεσης του Προέδρου της Δημοκρατίας» ανέφερε ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε την Πέμπτη, σε δημοσιογράφους.

Η μελέτη έγινε από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο (Grant Thornton) και καταδεικνύει ότι η σχολή, είναι βιώσιμη.

Σύμφωνα με τη μελέτη του ελεγκτικού οίκου, θα δαπανηθουν 9 εκ. ευρώ για την ανέγερση του κτιρίου και άλλα 6 εκ. για τον εξοπλισμό.

Αυτό που αναμένει η Λάρνακα πλέον είναι η υλοποίηση της δέσμευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος με κάθε ευκαιρία τονίζει την βούληση της κυβέρνησης για την ανέγερση σχολής θαλάσσιων επιστημών, τεχνολογίας και βιώσιμης ανάπτυξης.

«Αν και αυτή τη φορά δεν υλοποιηθεί η δέσμευση, θα αντιδράσουμε όπως δεν αντιδράσαμε ποτέ», ανέφερε ο Ανδρέας Βύρας.

Η νέα σχολή θα δημιουργηθεί σε τ/κ τεμάχιο στην περιοχή Μακένζι, στον χώρο ο οποίος προοριζόταν για τα κτήρια αριστείας  CMMI.

Στις 7 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ανάπτυξης της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, όπου θα παρουσιαστεί η μελέτη βιωσιμότητας.

Την υλοποίηση της απόφασης για πανεπιστημιακή σχολή στη Λάρνακα ζητά άμεσα ο Βύρας-Παραδόθηκε η μελέτη βιωσιμότητας

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχτηκε συγχαρητήρια από επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών και ομολόγων του για την πρόοδο που επιτεύχθηκε τους τελευταίους έξι μήνες σε διάφορα θέματα, θα παρουσιάσει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί επί Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.