ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπνοθεραπεία: Πώς και πού βοηθά τον άνθρωπο και η ιστορία μια Κύπριας που άφησε την δουλειά της για να ασχοληθεί με αυτή

Υπνοθεραπεία: Πώς και πού βοηθά τον άνθρωπο και η ιστορία μια Κύπριας που άφησε την δουλειά της για να ασχοληθεί με αυτή

Για την υπνοθεραπεία, μια μορφή συμπληρωματικής θεραπείας που αξιοποιεί τη δύναμη του υποσυνείδητου μυαλού για να αλλάξει βαθιά ριζωμένες σκέψεις, συναισθήματα και συμπεριφορές, μίλησε στο ThemaOnline η Κλινική Υπνοθεραπεύτρια, Βάσω Παναγή.     

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας η κ. Παναγή, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κλινική υπνοθεραπεία επικεντρώνεται αποκλειστικά στο υποσυνείδητο μυαλό, το οποίο διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις πράξεις και αντιδράσεις μας.    

Η ίδια ασχολείται με την κλινική υπνοθεραπεία πάνω από μια δεκαετία. Ερωτηθείς για το πώς πήρε την απόφαση να κάνει το συγκεκριμένο επάγγελμα, η ίδια απάντησε: «Υπήρξε μια περίοδος που ένιωθα έντονα ότι τα πάντα με έπνιγαν, ήθελα να κάνω πράγματα αλλά δεν είχα δύναμη να κάνω τίποτα. Αυτό οδήγησε σε υπερβολικό άγχος, ατέλειωτες νύκτες αυπνίας, κόπωσης, κρίσεις πανικού, κάπνισμα, περιόδους κατάθλιψης και ένα μεγάλο ερωτηματικό ‘τι γίνεται;’. Ξεκίνησα να το ψάχνω και τότε έμαθα για το υποσυνείδητο μυαλό, την υπνοθεραπεία και το coaching»

Συνέχισε τονίζοντας ότι: «Η εμπειρία αυτή ήταν τόσο μεταμορφωτική για μένα, που αποφάσισα να εγκαταλείψω την προηγούμενη δουλειά μου και να αφοσιωθώ σε αυτό. Δεν ήταν εύκολο αλλά οι αλλαγές που βίωνα με τραβούσαν σαν μαγνήτης να προχωρήσω».  

Καταληκτικά ανέφερε ότι: «Μετά από αρκετές εμπειρίες κοντά σε έμπειρους θεραπευτές, δουλεύω σαν Κλινική Υπνοθεραπεύτρια και Coach.  Στόχος μου είναι να βοηθήσω τον κάθε ένα να κατανοήσει το δικό του μυαλό και σώμα για να βρει την δική του ευτυχία, αφήνοντας ότι τον κρατά πίσω»   

Πώς και πού βοηθά τον άνθρωπο

Η υπνοθεραπεία, σύμφωνα με την κα. Παναγή, μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο σε έναν πολύ βαθύ και ουσιαστικό βαθμό. Επηρεάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής, δουλεύοντας άμεσα με το υποσυνείδητο μυαλό, όπου βρίσκονται οι βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις και συμπεριφορές μας.

Μέσω αυτής της διαδικασίας, μπορούμε να αλλάξουμε αρνητικά μοτίβα σκέψηςνα απελευθερωθούμε από παλιά τραύματα και να υιοθετήσουμε νέες, πιο υγιείς συμπεριφορές και τρόπους σκέψης.

Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι μπορούν να βελτιώσουν την ψυχική και σωματική τους ευεξία, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και να ζήσουν μια πιο ολοκληρωμένη και ευτυχισμένη ζωή.

Η υπνοθεραπεία είναι ο τρόπος για να επανεξετάσουμε αυτές τις αντιλήψεις σύμφωνα με τα σημερινά μας θέλω και να πετύχουμε νέους στόχους.

Πρόκειται για μία θεραπευτική μέθοδο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία και διαχείριση του άγχους, τις κρίσεις πανικού, διατροφικές διαταραχές, εθισμούς, διαταραχές ύπνου, διαχείριση χρόνιου πόνου, να πιστέψουμε στις δυνατότητες μας, να αναβαθμίσουμε την εικόνα που έχουμε για το εαυτό μας, να αυξήσουμε τη συγκέντρωση μας, να καταπραΰνουμε τον θυμό μας, να απαλλαγούμε από φοβίες, να απελευθερώσουμε τα τραύματα τα οποία ευθύνονται για συμπεριφορές αναπρογραμματίζοντας το μυαλό μας χωρίς περιορισμούς.

Σε γενικές γραμμές η υπνοθεραπεία βελτιώνει και επηρεάζει τις ζωές αλλάζοντας τον τρόπο που ένα άτομο διαμορφώνει συνήθειες, σκέψεις και πεποιθήσεις.

Οι λόγοι της επίσκεψης 

Σε ό,τι αφορά τους πελάτες που επισκέπτονται την κα. Παναγή, συνήθως αναζητούν βοήθεια για τη διαχείριση του άγχους, τις κρίσεις πανικού, τους εθισμούς και παλιά τραύματα.

«Καθώς προχωράμε στη θεραπεία, συχνά ανακαλύπτουμε βαθύτερες αιτίες που προκαλούν τα συμπτώματα, επιτρέποντας μας να τις αντιμετωπίσουμε με ουσιαστικό τρόπο.
Αυτό που πραγματικά με μαγεύει σαν υπνοθεραπεύτρια και coach είναι η μεταμόρφωση που παρατηρώ στα άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι από αυτούς που βίωσαν αυτή την προσωπική μεταμόρφωση είναι σήμερα συνεργάτες μου στην Ακαδημία Beyond Coaching, όπου βοηθούν και άλλους να επιτύχουν τη δική τους μεταμόρφωση», είπε χαρακτηριστικά. 

Σημείωσε επίσης ότι δεν χρειάζεστε καμία ειδική προετοιμασία για την υπνοθεραπεία και τόνισε ότι το μόνο που απαιτείται είναι να νιώθει ο πελάτης ξεκούραστος και αποφασισμένος να πετύχει τον στόχο του. Το κλειδί της επιτυχίας είναι η προθυμία να αλλάξει κάποιος συνήθειες ή πτυχές της ζωής που τυχών επηρεάζει η αλλαγή.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν άνθρωποι που δεν βοηθήθηκαν με την υπνοθεραπεία, η κα. Παναγή απάντησε: «Όπως ανάφερα και προηγουμένως το κλειδί είναι να είναι η προθυμία του ατόμου να αλλάξει συνήθειες ή πτυχές της ζωής που τυχών επηρεάζει η αλλαγή. Εάν ένα άτομο δεν είναι έτοιμο να αλλάξει συνήθειες ή τρόπους σκέψης, τότε η θεραπεία μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματική»

Γιατί κάποιος να προχωρήσει στην μέθοδο της υπνοθεραπείας 

«Η υπνοθεραπεία μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ατόμου βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής του. Βοηθάει στο να απαλλαγούμε από περιοριστικές πεποιθήσεις, να συνδεθούμε καλύτερα με τον εαυτό μας και να ζήσουμε μια πιο ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή», είπε η κα. Παναγή. 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ρεύμα: Όσα μας χρεώνουν στον λογαριασμό της ΑΗΚ - Αναλυτικά όλα τα σημεία και τι πρέπει να ξέρουμε

• Σεισμός ταρακούνησε την Κύπρο τα ξημερώματα - Πού έγινε αισθητός

• Νέες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ - Πιθανή μια χερσαία επίθεση

• Πήγε στην τράπεζα και ζήτησε δάνειο δύο εκατομμυρίων δολαρίων για να στοιχηματίσει στη ρουλέτα - Δείτε βίντεο

• Η Μαρία Σολωμού δεν κρύβεται και ξεκαθαρίζει για τη σχέση της με τον Mente Fuerte



Γιώργος Κουκουμάς στο «T»: Η κοινωνική ατζέντα είναι προτεραιότητα για το ΑΚΕΛ - «Ο ΔΗΣΥ είναι με το ένα πόδι στην Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη»

Γιώργος Κουκουμάς στο «T»: Η κοινωνική ατζέντα είναι προτεραιότητα για το ΑΚΕΛ - «Ο ΔΗΣΥ είναι με το ένα πόδι στην Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη»

O Εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ και Βουλευτής Αμμοχώστου Γιώργος Κουκουμάς μιλά στο «T» με αφορμή την παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή, λέγοντας πως η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, ήταν η τελευταία πράξη μιας μακράς πορείας διαφθοράς, διαπλοκής και συγκάλυψης. Απαντά στο ερώτημα εάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα μπορούσε να αποτρέψει την τροπή που πήρε το ζήτημα με τον τέως Γενικό Ελεγκτή και φωτογραφίζει τον «ελέφαντα στο δωμάτιο».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top