Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησαν 17χρονο και τον εξανάγκασαν να πει σε βίντεο ότι βίασε 14χρονη φίλη τους

Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησαν 17χρονο και τον εξανάγκασαν να πει σε βίντεο ότι βίασε 14χρονη φίλη τους

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από ομάδα ανηλίκων, ένας 17χρονος στην περιοχή της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη, με τους δράστες να τον αναγκάζουν να παραδεχθεί ότι βίασε μία 14χρονη και να καταγράφουν τις πράξεις τους με κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος, όλα έγιναν το βράδυ της Κυριακής, στην περιοχή του πρώην Νοσοκομείου “Παναγία”. Μετά από ραντεβού που έκλεισε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής ο ανήλικος με μια 15χρονη, γνωστή της 14χρονης, η παρέα των πέντε νεαρών τον πλησίασαν και με τη χρήση βίας και απειλών τον ανάγκασαν να παραδεχθεί ότι βίασε τη 14χρονη, καταγράφοντας παράλληλα όσα έλεγε σε βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Μετά το περιστατικό οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και ύστερα από καταγγελία του θύματος εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μεταξύ αυτών δύο 17χρονοι, η 15χρονη κι ένας 18χρονος.

Οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο 18χρονος που διώκεται για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά αδύναμων προσώπων, κατά συναυτουργία, και παράνομη βία, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Για τους ανήλικους η δικογραφία διαχωρίστηκε και η δίωξη αφορά τα ίδια αδικήματα και επιπλέον για παραβίαση προσωπικών δεδομένων (κατά περίπτωση) ενώ θα δικαστούν στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση εμπλέκονται δύο ακόμη άτομα, άγνωστων στοιχείων ταυτότητας.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.