ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ ΑΚΕΛ: Στόχος η Τοπική Αυτοδιοίκηση να δημιουργεί προοπτικές στην κοινωνία

ΓΓ ΑΚΕΛ: Στόχος η Τοπική Αυτοδιοίκηση να δημιουργεί προοπτικές στην κοινωνία

Θέλουμε να πετύχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για να μπορεί να υπηρετήσει και να εξυπηρετεί τον πολίτη, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η ΤΑ να δημιουργεί προοπτικές στην τοπική κοινωνία και να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στον πολίτη.

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση στο Δημαρχείο Παραλιμνίου – Δερύνειας, ο κ. Στεφάνου είπε πως «μέσα στο πλαίσιο της αξιολόγησης της μετάβασης από την παλαιά κατάσταση στην καινούργια σε σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την εφαρμογή της Μεταρρύθμισης, σήμερα περιοδεύσαμε στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου».

Είχαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του ΕΟΑ Αμμοχώστου και επισκεφθήκαμε και συζητήσαμε με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου, με αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας, ανέφερε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ πρόσθεσε ότι «το πρώτο πράγμα που διακρίνουμε είναι ότι από τους πρωταγωνιστές της εφαρμογής της μεταρρύθμισης, δηλαδή τους ΕΟΑ και τους Δήμους υπάρχει μεγάλη θέληση και πολύ μεγάλη προσπάθεια για να εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση» και ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Δήμαρχο Παραλιμνίου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου «για το μεγάλο κέφι και την όρεξη που επιδεικνύουν να εφαρμόσουν αυτή τη μεταρρύθμιση».

Είναι όμως γεγονός, συνέχισε «ότι η μεταρρύθμιση πέρα από προοπτικές που ανοίγει, έχει και προβλήματα. Πολλά πράγματα που έχουν αποφασιστεί, όταν μεταφέρονται επί του εδάφους δεν καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες, ή παρουσιάζονται ελλείψεις, ανάγκες και προβλήματα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Ο κ. Στεφάνου εξήγησε ότι ο σκοπός της σημερινής περιοδείας από το Κόμμα είναι «να επισημάνουμε αυτές τις ανάγκες, να επισημάνουμε τα προβλήματα, να δούμε τι χρειάζεται να γίνει επί του εδάφους ώστε να βοηθηθούν οι ΕΟΑ και οι Δήμοι να ανταπεξέλθουν των δυσκολιών, να έχουν τα απαραίτητα μέσα, τόσο τα χρηματικά όσο και το προσωπικό, τις αρμοδιότητες και τις εξουσίες που πρέπει να έχουν, για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα διάφορα ζητήματα που έχουν μπροστά τους».

Σημείωσε ακόμα ότι «έχουμε συζητήσει με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο γι' αυτά τα ζητήματα, όπως συζητήσαμε και με τον Πρόεδρο του ΕΟΑ της ελεύθερης Αμμοχώστου για τα διάφορα ζητήματα, θα τα καταγράψουμε και τα γενικότερα και τα ειδικότερα, με στόχο να τα μεταφέρουμε τόσο στην Εκτελεστική εξουσία, στο αρμόδιο Υπουργείο, που έχουν τη βαρύνουσα και την καθοριστική ευθύνη να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να δώσει λύσεις στα προβλήματα και στις ανάγκες».

Ταυτόχρονα σημείωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ «εκεί που μπορούμε μέσω της Βουλής, να πετύχουμε εκείνες τις αποφάσεις, εκείνες τις αλλαγές έτσι ώστε η μεταρρύθμιση να πετύχει, γιατί θέλουμε να πετύχει και να έχουμε μία Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία να μπορεί να υπηρετήσει και να εξυπηρετεί τον πολίτη. Αυτός είναι ο στόχος, να έχουμε μία Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία να δημιουργεί προοπτικές τόσο στην τοπική κοινωνία και να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στον πολίτη».

Αυτός, κατέληξε ο Στέφανος Στεφάνου, «είναι ο στόχος, αυτό θέλουμε να υπηρετήσουμε» και σημείωσε πως με τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου «είχαμε μια περιεκτική και πολύ εποικοδομητική συνάντηση συζητώντας τα προβλήματα και τις προοπτικές».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου – Δερύνειας Γιώργος Νικολέττος ευχαρίστησε για την επίσκεψη «της αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ σε ανώτατο επίπεδο στο νεοσύστατο Δήμο μας, τον Δήμο Παραλιμνίου – Δερύνειας ο οποίος περιλαμβάνει και τα δημοτικά διαμερίσματα Φρενάρους και Αχερίτου».

Πράγματι, συνέχισε «η μεταρρύθμιση για μας είναι μια τεράστια πρόκληση, πρόκληση για να προχωρήσουμε να κάνουμε βήματα μπροστά και να προσφέρουμε στους δημότες μας αυτά που δικαιούνται και αυτά που τους αξίζουν.

«Με την Υπηρεσία, με τους 4 αντιδημάρχους και το 25μελές Δημοτικό Συμβούλιο δουλεύουμε σκληρά, μεθοδικά, οργανωμένα με απόλυτη συναίνεση, για να επιλύουμε τα μικρά και καθημερινά προβλήματα, τα οποία σε μεγάλο βαθμό έχουμε προχωρήσει και επιπρόσθετα προχωρούμε στην ωρίμανση μεγάλων έργων υποδομής, που τόσο λείπουν από την επαρχία μας και από τον Δήμο μας ειδικά», είπε.

Σημείωσε ακόμα ότι «θέσαμε τα θέματα αυτά, κάποιες τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν από το Νομοθετικό Σώμα, κάποιες αλλαγές που πρέπει να γίνουν από την εκτελεστική κεντρική εξουσία, ούτως ώστε η μεταρρύθμιση να προχωρήσει ομαλά».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι «όλα αυτά που θέσαμε στην αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ και στα άλλα κόμματα που θα μας επισκεφθούν θα υιοθετηθούν».

Εμείς κατέληξε ο κ. Νικολέττος «είμαστε εδώ για να προσφέρουμε στην κοινωνία που μας έθεσε και μας εξέλεξε σ’ αυτή τη θέση».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ορατή στην Κύπρο η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με τους πυραύλους – Ποιος ο λόγος – Όσα ανέφερε ο ΚΕ

• Μαρία Κορινθίου για Γιάννη Αϊβάζη: «Οι ζωές μας δεν χωρίζουν λόγω αγάπης»

• Συγκλονιστικό βίντεο: 4χρονος εκλιπαρεί τον πατέρα του «μπορείς να μου δώσεις ψωμί;» λίγο πριν πεθάνει από ασιτία

• Φωτιά σε buggy - Βρισκόταν σε κίνηση σε χώρο γηπέδου Golf

• 8 εύκολοι τρόποι για να χάσουμε το λίπος από την κοιλιά

• Ετοιμαστείτε για βροχές και άνοδο τις θερμοκρασίας - Ο καιρός μέχρι το Σάββατο



ΠτΔ για κρίση στη Μ. Ανατολή: «Είμαστε σε επαφή με όλα τα γειτονικά κράτη» - «Είναι σημαντικό να δούμε τις αφίξεις που έχουμε»

ΠτΔ για κρίση στη Μ. Ανατολή: «Είμαστε σε επαφή με όλα τα γειτονικά κράτη» - «Είναι σημαντικό να δούμε τις αφίξεις που έχουμε»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προέβη σε αναφορές κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top