Πληθαίνουν οι τουρίστες στην Κύπρο – «Άδειασαν» τις τσέπες τους τον Ιούλιο

Πληθαίνουν οι τουρίστες στην Κύπρο – «Άδειασαν» τις τσέπες τους τον Ιούλιο

Με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών, τα έσοδα από τον τουρισμό τον Ιούλιο 2024 ανήλθαν σε €474,0 εκ., παρουσιάζοντας αύξηση 4,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου (€454,6 εκ.).

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2024 τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται σε €1.610,4 εκ. σε σύγκριση με €1.544,7 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2023, σημειώνοντας αύξηση 4,3%

Ανάλυση Δαπανών

H κατά κεφαλή δαπάνη τουριστών τον Ιούλιο 2024 ανέρχεται σε €859,95 σε σύγκριση με €867,96 τον Ιούλιο 2023, σημειώνοντας μείωση 0,9%.

Οι Βρετανοί τουρίστες (η μεγαλύτερη τουριστική αγορά με 33,9% του συνόλου των τουριστών τον Ιούλιο 2024) ξόδεψαν κατά μέσο όρο €95,02 ημερησίως, ενώ οι Ισραηλινοί τουρίστες (η δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά κατά τον συγκεκριμένο μήνα με 12,9% του συνόλου) ξόδεψαν κατά μέσο όρο €140,24.

Οι τουρίστες από την Πολωνία (τρίτη μεγαλύτερη αγορά με 6,4%), ξόδεψαν €86,02 ημερησίως.

Αναλυτικά στοιχεία για την κατά κεφαλή και για την ημερήσια δαπάνη των τουριστών κατά χώρα συνήθους διαμονής παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αλαλούμ στη Βουλή για τον Γρηγορίου: «Η απουσία μου δεν επηρέασε καθόλου την ανταπόκριση των υπηρεσιών στην πυρκαγιά»

Αλαλούμ στη Βουλή για τον Γρηγορίου: «Η απουσία μου δεν επηρέασε καθόλου την ανταπόκριση των υπηρεσιών στην πυρκαγιά»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κοινή συνεδρία των Επιτροπών Εσωτερικών, Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με βασικό θέμα τις συνέπειες των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών, μέτρα πρόληψης και αποκατάστασης.

BEST OF TOTHEMAONLINE