ΔΙΕΘΝΗ

Αθώος ο πατέρας του αγοριού που εκλιπαρούσε για ψωμί και πέθανε από ασιτία - Πώς οι δικηγόροι ανέτρεψαν την ιατροδικαστική έκθεση

Αθώος ο πατέρας του αγοριού που εκλιπαρούσε για ψωμί και πέθανε από ασιτία - Πώς οι δικηγόροι ανέτρεψαν την ιατροδικαστική έκθεση

Στα βίντεο φαινόταν εντελώς ασυγκίνητος στα αιτήματα του μόλις 4 ετών γιου του έστω και λίγο ψωμί γιατί δεν είχε φάει καθόλου. Στα μηνύματα στην πρώην σύζυγό του έλεγε ότι το αγόρι «δεν χρειάζεται να φάει βραδινό».

Και όμως οι ένορκοι σε δικαστήριο στο Τέξας έκριναν αθώο τον Κερβέρα για το αδίκημα της σωματικής βλάβης μετά τον θάνατο του γιου του Μπέντζαμιν το 2021 στο Τέξας από ασιτία. Αν καταδικαζόταν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ακόμη και την ποινή των ισοβίων.

Οι δικηγόροι του επικαλέστηκαν εμπειρογνώμονες που υποστήριξαν ότι το αγόρι δεν ήταν υποσιτισμένο, αλλά είχε υποκείμενα προβλήματα που οδήγησαν στον θάνατό του. «Δεν ήταν τέλειος πατέρας αλλά δεν παρουσιάστηκαν στοιχεία που να δείχνουν ότι ήταν σκληρός ή ότι οδήγησε το παιδί στον θάνατο», ήταν το επιχείρημα της συνηγόρου του.

Τη γραμμή ότι το αγόρι ήταν απλώς αδύνατο και όχι υποσιτισμένο, όπως ανέφερε η ιατροδικαστική εξέταση, υποστήριξαν και δύο ειδικοί τους οποίους κάλεσε η υπεράσπιση.

Τον περασμένο Απρίλιο, η 25χρονη μητριά του αγοριού είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκισης

Ο Τσερβέρα είχε μεταφέρει ο ίδιος το παιδί στα επείγοντα τον Αύγουστο του 2021. Το αγοράκι δεν είχε τις αισθήσεις του, είχε μώλωπες και εξαιρετικά αδυνατισμένο. Πέθανε λίγο μετά την άφιξή του στο νοσοκομείο.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι όταν πέθανε το αγόρι ζύγιζε 12 κιλά, δεν είχε καθόλου λίπος στο σώμα του ούτε τροφή στον εντερικό σωλήνα.

Συγκλονιστικές οι περιγραφές στη δίκη

Ανατριχίλα προκάλεσε στο δικαστήριο το βίντεο με το μικρό αγόρι να εκλιπαρεί τον κατηγορούμενο πατέρα του για ένα κομμάτι ψωμί.

«Μπαμπά, μπαμπά, μπορώ να έχω ένα κομμάτι ψωμί;» ακούγεται να λέει ο 4χρονος έχοντας τα χέρια του μπροστά στο στήθος του, σε ένα βίντεο το οποίο, όπως ειπώθηκε στο δικάστηριο, καταγράφηκε λίγες ημέρες πριν να αφήσει την τελευταία του πνοή, στις 17 Αυγούστου 2021.

Όπως μετέδωσε το κανάλι KSAT, ο 4χρονος παρακαλούσε τον πατέρα του για ψωμί, νερό ή γάλα πριν να του πει «θέλω λίγο ψωμί».

Το συγκλονιστικό βίντεο καθώς και άλλα περίπου 30 που παρουσιάστηκαν στη δίκη, προήλθαν από το κινητό της μητριάς του και από κάμερες ασφαλείας.

Σε κάποια από αυτά φαίνεται το μικρό αγόρι να ψάχνει μέσα στη νύχτα σε ντουλάπια και το ψυγείο για τροφή ενώ σε άλλο βίντεο ο 4χρονος είναι εμφανώς χτυπημένος.

Σε φωτογραφίες που κατέθεσε ιατροδικαστής είπε ότι τα τραύματα στο κορμί του αγοριού δεν προήλθαν από τις προσπάθειες του πατέρα του να του κάνει ανάνηψη.

Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο ο 31χρονος Μπράντον Κερβέρα είχε κλειδώσει τα ντουλάπια για να είναι πιο δύσκολο στο αγόρι να βρει φαγητό.

Σε ένα από τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει με την πρώην σύζυγό του, ο 31χρονος της έγραψε για τον 4χρονο «δεν χρειάζεται να φάει δείπνο» ενώ σε άλλο της είπε να του δώσει μόνο ψωμί αφού εκείνη του είχε μεταφέρει τις δραματικές παρακλήσεις του αγοριού.

Δείτε βίντεο: ΗΠΑ: 4χρονος εκλιπαρεί τον πατέρα του «μπορείς να μου δώσεις ψωμί;» λίγο πριν πεθάνει από ασιτία

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• LIVE - Αιματηρές συγκρούσεις Ισραήλ και Χεζμπολάχ στο έδαφος του Λιβάνου - Πολύνεκρη επίθεση του Τελ Αβίβ με μαχητικό στη Δυτική Όχθη

• Τζόκερ έπαιξες; Αυτοί είναι οι «μαγικοί» αριθμοί

• Ηλίας - Μαρία Ανδρέου: Δημοσίευσαν το επίσημο άλμπουμ του γάμου τους

• Εγκαταλειμμένο μωρό από το Αφγανιστάν μεγαλώνει στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Μυτιλήνης - Η ιστορία που συγκινεί

• Είναι καλό να πίνουμε καφέ όσο οδηγούμε; Τι απαντάει η επιστήμη

• Τροχαίο με σκυβαλοφόρο: Υπέκυψε στα τραύματα του ο 41χρονος οδηγός



Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Συντονίζονται Ισραήλ και ΗΠΑ για το χτύπημα στο Ιράν - Μπήκε στη μάχη και ο στρατός του Λιβάνου

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Συντονίζονται Ισραήλ και ΗΠΑ για το χτύπημα στο Ιράν - Μπήκε στη μάχη και ο στρατός του Λιβάνου

Κλειστά κρατά τα χαρτιά του το Ισραήλ για το πώς θα απαντήσει στο μαζικό πυραυλικό χτύπημα του Ιράν την Τρίτη και τα ερωτήματα για τον τρόπο και τον χρόνο και προπάντως τους στόχους της επίθεσης παραμένουν ακόμη χωρίς απάντηση – πιθανόν ακόμη και στο εσωτερικό της ισραηλινής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top