ΔΙΕΘΝΗ

Κούβα: Μπλακ άουτ στο μισό νησί λόγω έλλειψης καυσίμων

Κούβα: Μπλακ άουτ στο μισό νησί λόγω έλλειψης καυσίμων

Η μισή Κούβα έχει βυθιστεί στο σκοτάδι από το βράδυ της Πέμπτης, καθώς η έλλειψη καυσίμων και οι εκτός λειτουργίας μονάδες ηλεκτροπαραγωγής ανάγκασαν την κυβέρνηση να αφήσει χωρίς ρεύμα ένα μεγάλο μέρος του νησιού.

Η Εθνική Ένωση Ηλεκτρικού της Κούβας ανακοίνωσε ότι η ζήτηση το βράδυ της Πέμπτης, γύρω στην ώρα του δείπνου, έφτανε τα 3.200 μεγαβάτ, αλλά μπορούσε να καλύψει μόνο τη μισή.

Αυτό σημαίνει ότι εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς φωτισμό και κλιματισμό καθώς έπεφτε το σκοτάδι.

 

 

Σε συνοικίες της Αβάνας οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση γίνονταν περιοδικά αλλά ορισμένες επαρχίες, όπως η Πινάρ δελ Ρίο, μια περιοχή καλλιέργειας και παραγωγής καπνού, έμειναν εντελώς χωρίς ρεύμα.
Η κατάσταση βελτιώθηκε το πρωί της Παρασκευής αλλά οι αρχές προειδοποίησαν ότι στο ένα τρίτο του νησιού αναμένεται και πάλι να σημειωθεί μπλακ άουτ όσο θα αυξάνεται η ζήτηση αργότερα εντός της ημέρας.

Τους προηγούμενους μήνες σημειώνονταν πολύωρα μπλακ άουτ σε όλη την Κούβα καθώς τα πεπαλαιωμένα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής δεν είναι σε λειτουργική κατάσταση και η χρεοκοπημένη κομμουνιστική κυβέρνηση, λόγω και των αμερικανικών κυρώσεων, δυσκολεύεται να αγοράσει πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές.

Πηγή: protothema.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εμπειρογνώμονας εξηγεί: «Τα βίντεο της Μονής Αββακούμ που έχουν διαρρεύσει δεν είναι τίποτα μπροστά στα υπόλοιπα»

• Τροχαίο με σκυβαλοφόρο: Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του 41χρονου Γιώργου

• Άγρια συμπλοκή στις Κεντρικές Φυλακές: «Έπεσε» ξύλο μεταξύ κρατουμένων για... φαγητό - Δύο τραυματίες

• Πληθαίνουν οι τουρίστες στην Κύπρο – «Άδειασαν» τις τσέπες τους τον Ιούλιο

• STEM: Μια σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση εφαρμόζεται στα σχολεία της Κύπρου - Επιθεωρητής εξηγεί στο «Τ» τι ακριβώς είναι

• Χριστιάνα Αριστοτέλους: «Εισέβαλε» απροειδοποίητα στο στούντιο ο γιος της και ήθελε αγκαλίτσες - Βίντεο



ΠτΔ: Η συνάντηση στη ΝΥ να αποτελέσει το πρώτο βήμα για επανέναρξη συνομιλιών

ΠτΔ: Η συνάντηση στη ΝΥ να αποτελέσει το πρώτο βήμα για επανέναρξη συνομιλιών

Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος και μεταβαίνω στις 15 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη με την προσδοκία ότι αυτή η συνάντηση θα αποτελέσει το πρώτο σημαντικό βήμα για ουσιαστική επανέναρξη των συνομιλιών, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του στο Συνέδριο για το Κυπριακό με τίτλο «Κυπριακό: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ», το οποίο διοργανώνει το ΑΚΕΛ μεταξύ 4 και 5 Οκτωβρίου στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top