ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΑΕΠ Νοσοκομείου Λευκωσίας: Δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα μετά την επίθεση

ΤΑΕΠ Νοσοκομείου Λευκωσίας: Δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα μετά την επίθεση

Δίωρη στάση εργασίας στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ανακοινώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Δευτέρας τα μέλη των συντεχνιών ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. και του Κλάδου Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ, ως μέτρο αντίδρασης κατά επιθετικών συμπεριφορών κατά του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στα ΤΑΕΠ.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 8 π.μ. μέχρι τις 10 π.μ και θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά κατηγορίας 1 και 2 στη διαλογή, αναφέρουν οι συντεχνίες σε κοινή ανακοίνωση.

Οι συντεχνίες ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. και ο Κλάδος Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ, «καταγγέλλουν επιθετικές συμπεριφορές και ενέργειες κατά του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στα ΤΑΕΠ κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους» και ζητούν από τους αρμόδιους ν’ αντιληφθούν τη σοβαρότητα του θέματος «και να υλοποιήσουν επιτέλους τις υποσχέσεις τους».

«Το σημερινό επεισόδιο στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας κατά το οποίο ασθενής ανέσυρε μαχαίρι κατά νοσηλευτή και γρονθοκόπησε ιατρό και νοσηλεύτρια είναι άκρως ανεπίτρεπτο και καταδικαστέο», αναφέρουν. «Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επαγγελματίες υγείας δέχονται επιθέσεις σε ένα ζωτικής σημασίας τμήμα, το οποίο εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο για την περίθαλψη και τη φροντίδα των ασθενών με οξεία και επείγοντα θέματα υγείας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη, καταδικάζουν «την κάθε μορφή βίας, λεκτική ή σωματική, ενάντια των ιατρών και νοσηλευτών/τριών που καλούνται να εργαστούν στα ΤΑΕΠ υπό καθεστώς πιέσεων και βίαιων πράξεων, σε ένα τμήμα που οι εργαζόμενοι σώζουν ζωές αλλά και κινδυνεύει η δική τους ζωή και η σωματική τους ακεραιότητα».

Επαναλαμβάνουν ότι η λεκτική βία κατά των συναδέλφων είναι καθημερινή και όλοι οι αρμόδιοι φορείς που, άμεσα ή έμμεσα, εμπλέκονται με τη διαχείριση των δημόσιων νοσηλευτηρίων «έχουν υποχρέωση να λάβουν τα μηνύματα και να μας προστατέψουν από τον κάθε λογής ασυνείδητο πολίτη». Επιπλέον, αναφέρουν, «έχουν υποχρέωση να ανατρέψουν την αντίληψη που δυστυχώς έχουν επιτρέψει να επικρατήσει για τα Δημόσια Νοσηλευτήρια και αφορά το γεγονός της γενικής εικόνας που εκπέμπουν.

«Ζητούμε προστασία και ασφάλεια για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο καθήκον. Διαφορετικά, να τα κλείσουμε και να πάμε στα σπίτια μας για να είμαστε ασφαλείς», δηλώνουν.

Ως μέτρο αντίδρασης, οι συντεχνίες ανακοινώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, από τις 8 π.μ. μέχρι τις 10 π.μ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά κατηγορίας 1 και 2 (στη διαλογή), σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μίμης Πλέσσας: Δέκα τραγούδια που έγραψαν ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο - Δείτε βίντεο

• Άγριος καυγάς στο ΓΝ Λευκωσίας - Πολίτης επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλευτές

• Στο νοσοκομείο παιδάκι μετά από φωτιά στη Λάρνακα - Εκκενώθηκε πολυκατοικία

• Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»: Τι μας φέρνει ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα - Θα δούμε βροχές;

• Ψάχνεις δουλειά; Μάθε πώς μπορείς να γίνεις επαγγελματίας οδηγός ταξί

• Πότε μια επιχείρηση δικαιούται να απασχολήσει προσωπικό από τρίτες χώρες - Το ποσοστό μακροχρόνιων Κυπρίων ανέργων

• Χριστίνα Παυλίδου: Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της για τη μητέρα της



LIVE: Σοβαρή επίθεση στο Ιράν ετοιμάζει το Ισραήλ - Δολοφονήθηκε  πιθανός διάδοχος του Νασράλα

LIVE: Σοβαρή επίθεση στο Ιράν ετοιμάζει το Ισραήλ - Δολοφονήθηκε πιθανός διάδοχος του Νασράλα

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να επιτίθεται σε Γάζα, Δυτική Όχθη, Λίβανο, αλλά και Συρία, την στιγμή που αναζητά την απάντηση στις επιθέσεις του Ιράν. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top