LIKE ONLINE

Πατάς play και σε ταξιδεύει: Το Νο1 του Netflix είναι ό,τι πιο ικανοποιητικό θα δεις - Δείτε βίντεο

Πατάς play και σε ταξιδεύει: Το Νο1 του Netflix είναι ό,τι πιο ικανοποιητικό θα δεις - Δείτε βίντεο

Αν την έχεις δει μια φορά σε ταινία, τότε θες να την βλέπεις ξανά και ξανά. Η Εύα Γκριν είναι, μετά τη Μόνικα Μπελούτσι, ό,τι πιο έχει εμφανιστεί σε ηθοποιό και είναι ένας από τους πολλούς λόγους να δεις το Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children στο Netflix.

Καθότι ο τίτλος της ταινίας είναι πολύ μεγάλος, θα τον βλέπεις από δω και πέρα με τα αρχικά, δηλαδή MPHPC ή περιγραφικά με λιγότερες λέξεις, όπως για παράδειγμα Νο1 του Netflix.

Πρόκειται για μια ταινία που βασίζεται σε βιβλίο του Ράνσομ Ριγκς που γράφτηκε το 2011. Ο Τιμ Μπάρτον θέλησε να το μεταφέρει στο σινεμά και με το σενάριο της Τζέιν Γκόλντμαν έφτιαξε μια τόσο γκοθ παραμυθένια ταινία, που είσαι δεν είσαι παιδί, έχεις δεν έχεις παιδί, θα την απολαύσεις και θα ικανοποιηθείς ως το τέρμα.

Το MPHPC, που κυκλοφόρησε το 2016, έχει γίνει ένα all time classic, καθώς έχει προβληθεί αρκετές φορές στην τηλεόραση και είναι μια ταινία που έχει μια άκρως φθινοπωρινή αύρα, ίσως και χριστουγεννιάτικη, αν μας ρωτάς κι αν ανήκεις σε αυτούς που έχουν δειλά δειλά αρχίσει την καταμέτρηση.

Το στόρι της έχει ως εξής: υπάρχουν παιδιά με ξεχωριστές ικανότητες, τα οποία όμως τα κυνηγούν Στοιχειά με σκοπό να πάρουν τα μάτια τους και να τα φάνε, γιατί όσο περισσότερα μάτια φάνε, τόσο πιο κοντά θα φτάσουν στο να γίνουν ξανά άνθρωποι, όπως ήταν πριν, και κοντά στην αιώνια ζωή.

Αιτία για την εμφάνιση των Στοιχειών είναι ο καθηγητής Μπάρον, ο οποίος επιχείρησε να κάνει κάποτε ένα πείραμα σε μια Ίμπριν, μια θηλυκή μορφή, μια γυναίκα που μεταμορφώνεται σε πτηνό, που λειτουργεί ως προστάτιδα για τα παιδιά με τις ξεχωριστές ικανότητες. Όταν σκοτώνεις μια Ίμπριν, τότε πέφτει πάνω σου κατάρα και γίνεται Στοιχειό.

Ο Μπάρον, μαζί με άλλους επιστήμονες, επιχείρησε να απορροφήσει τις δυνάμεις μιας Ίμπριν και τιμωρήθηκε. Ο ίδιος και η παρέα του έχουν φάει αρκετά μάτια για να έχουν ανθρώπινη μορφή, εκτός από τα πάλλευκα μάτια τους.

Λειτουργούν όμως ως θηρευτές για τα Στοιχεία, προσφέροντάς τους παιδιά με ειδικές ικανότητες για να φάνε τα μάτια τους. Και τα παιδιά έχουν πάντα δίπλα τους μια Ίμπριν για προστασία.

Οι Ίμπριν και τα παιδιά, ζουν μέσα σε βρόχους, σε κενά του χωροχρόνου, ζώντας την ίδια και την ίδια μέρα ξανά. Και η ιστορία αρχίζει όταν ο Τζέικ βλέπει τον παππού του νεκρό από ένα Στοιχείο, που, εκείνη τη στιγμή, δεν έχει ιδέα τι είναι.
Μετά από ένα ταξίδι με τον πατέρα του στη Βρετανία, τον βρίσκουν κάποια παιδιά έξω από μια σπηλιά και τον βάζουν στον βρόχο τους για να τον πάνε στην Μις Πέρεγκριν. Εκεί ο Τζέικ ανακαλύπτει πως έχει κι αυτός μια ικανότητα, είναι ο μόνος που μπορεί να δει τα Στοιχειά. Α ναι, τα Στοιχειά είναι αόρατα για όλους, εκτός από τον Τζέικ. Και τον παππού του τον Έιμπ, όσο ζούσε, ο οποίος ήταν σε αυτόν τον βρόχο με την Πέρεγκριν.

Σε αυτόν τον βρόχο, τα παιδιά δε γερνάνε ούτε μια μέρα. Ο Τζέικ όμως, άθελά του, θα οδηγήσει τον Μπάρον στον βρόχο και η Πέρεγκριν, ως Ίρμπιν, θα παραδοθεί για να προστατεύσει τα παιδιά. Εκεί, τα παιδιά θα πρέπει να πάνε να τη σώσουν, ερχόμενα αντιμέτωπα με μια πλειάδα από Στοιχειά και φυσικά τον τρελιάρη Μπάρον και την κουστωδία του.

Το Νο1 του Netflix είναι ένας συνδυασμός παιδικού-εφηβικού και ενήλικου σινεμά (όχι αυτού του ενήλικου), υπό την έννοια πως αν και μιλάμε για παραμύθι που λόγω της μαγείας του, ελκύει τα παιδιά και τους εφήβους, λόγω του Τιμ Μπάρτον, έχει αυτόν τον γκοθ χαρακτήρα που καθιστά την ταινία ιδανική.

Κι από τη στιγμή που πρωταγωνιστεί η Εύα Γκριν, ο Σάμιουελ Τζάκσον ως villain και θα δεις και δυο γνώριμες από πολύ επιτυχημένες σειρές των τελευταίων ετών φάτσες, πάτα το play κι άσε το Νο1 του Netflix να σε ικανοποιήσει ψυχικά.

 ΠΗΓΗ: Menshouse.gr

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Όλο και περισσότεροι «κόβουν» το Netflix - Δεν θα πιστέψετε τον λόγο

• Τρόμος στη Λεμεσό: Στο Νοσοκομείο δύο αλλοδαποί - Τους ξυλοφόρτωσαν και τους λήστεψαν - Δύο συλλήψεις

• Άννα Βίσση: Η αφιέρωση στον Μίμη Πλέσσα στη συναυλία της λίγες ώρες μετά τον θάνατό του

• Τραγωδία στη Λεμεσό: Υπέκυψε στα τραύματα του μετά από τροχαίο ο Μηνάς Χατζημιχαήλ

• Ανησυχία εθελοντικών ομάδων: «Πλέον φαντάζει αδύνατον να καταφέρουμε να βοηθήσουμε όποιο έχει ανάγκη»

• «Εγκατάλειψη» σπιτιού: Πότε φεύγουν οι Κύπριοι από το πατρικό τους – Τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης



LIVE:  Το μήνυμα του Ισραηλινού προέδρου  σε Λιβανέζους και Ιρανούς - Νεκρός σε ισραηλινή επιδρομή διοικητής της Χεζμπολάχ

LIVE: Το μήνυμα του Ισραηλινού προέδρου σε Λιβανέζους και Ιρανούς - Νεκρός σε ισραηλινή επιδρομή διοικητής της Χεζμπολάχ

Το θάνατο του διοικητή της Χεζμπολάχ στο χωριό Kafr Kila του νότιου Λιβάνου, Χάντερ Αλί Ταουίλ σε αεροπορική επιδρομή ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, την στιγμή που το Ιράν είναι έτοιμο να απαντήσει σε πιθανή ισραηλινή επίθεση, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top