ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Να επαναφέρουμε τα σήματα καπνού για καλύτερη επικοινωνία

Να επαναφέρουμε τα σήματα καπνού για καλύτερη επικοινωνία

Μια ματιά μόνο στο ποιοι υποστηρίζουν -μέχρι στιγμής- την πρόταση του Υπ. Παιδείας για απαγόρευση των κινητών στα σχολεία σε κάνει να θέλεις να τρέξεις προς την αντίθετη κατεύθυνση: ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ και ο ανεξάρτητος (και τελευταίος υπερασπιστής της λευκής, ορθόδοξης, στρέιτ βαρβατίλας) Ανδρέας Θεμιστοκλέους. Δηλαδή το πιο συντηρητικό, αναχρονιστικό και αρτηριοσκληρωτικό κομμάτι της Βουλής. Το ΑΚΕΛ τάσσεται ξεκάθαρα εναντίον ενώ ο ΔΗΣΥ -κλασικά- το σκέφτεται και ζητά περισσότερο μελέτη (αν και ψυλλιαζόμαστε προς τα που θα κινηθεί).

Το σκεπτικό πίσω από την απαγόρευση που τη βάφτισαν “περιορισμό” αλλά ουσιαστικά δεν θα επιτρέπεται η χρήση των κινητών στα σχολεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ούτε καν στα διαλείμματα, είναι -σύμφωνα με τα όσα είπε η Υπουργός Αθηνά Μιχαηλίδου στη Βουλή- μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση των κινητών τηλεφώνων βλάπτει την σωματική και ψυχική υγεία των μαθητών προκαλώντας ζαλάδες ενώ πονοκεφάλους ενώ μπορεί να οδηγήσει στην  κατάθλιψη. Παράλληλα -σύμφωνα πάντα με την κ. Μιχαηλίδου- οδηγεί σε χαμηλά μαθησιακά αποτελέσματα και σε αύξηση του ηλεκτρονικού τζόγου. Με δύο λόγια η Υπουργός εφάρμοσε τα αποτελέσματα της 24ωρης, ακραίας εμμονικής χρήσης του κινητού στα ολιγόλεπτα διαλείμματα της σχολικής ημέρας. Ή να το θέσουμε διαφορετικά, ένας σημερινός Gen Z-er ή Alpha που πρακτικά γεννήθηκε με το κινητό στο χέρι θα σωθεί από βέβαιη κατάθλιψη, ζαλάδες, πονοκεφάλους, εθισμό στον τζόγο και παραβατική συμπεριφορά επειδή δεν θα χρησιμοποιεί το κινητό στα λίγα λεπτά που διαρκεί κάθε διάλειμμα. Κι ας το χρησιμοποιεί τις υπόλοιπες 23 ώρες της ημέρας.

Αλήθεια, τους πληρώνουμε κιόλας για να κατεβάζουν τέτοιες φαεινές ιδέες;

Αυτή η μπουμερίστικη προσέγγιση που θυμίζει Λουδίτη γέρο που απλά αρνείται να συμβαδίσει με την εποχή του και δαιμονοποιεί οτιδήποτε πιο σύγχρονο από το φαξ, είναι ενδεικτική ενός Υπουργείου χωρίς όραμα, σαφή προσανατολισμό, σοβαρό σχεδιασμό και το πιο ανησυχητικό, τελείως αποκομμένο από την πραγματικότητα. Για κάποιο λόγο το κυπριακό σχολείο έχοντας αυτοανακηρυχθεί θεματοφύλακας της ηθικής, εθνικοθρησκευτικής ανατροφής των παιδιών, εστιάζοντας σε ό,τι πιο συντηρητικό και αναχρονιστικό παγιδεύοντας τους μαθητές σε μια χρονοκάψουλα για λίγες ώρες της ημέρας, την οποία απεχθάνονται, μέμφονται ή τους αφήνει παγερά αδιάφορους στην εξωσχολική ζωή τους.

Οι πραγματικοί λόγοι που το Υπουργείο θέλει να απαγορεύσει τα κινητά είναι πολύ πιο πεζοί από την (πλασματική) αποκατάσταση της προσωπικής επαφής και επικοινωνίας, που μεταξύ μας όποιος πιστεύει ότι τα σημερινά παιδιά κοινωνικοποιούνται όπως εμείς στα 70s, 80s και 90s ζει ακόμα σε σπηλιά και δεν θα έπρεπε να του επιτρέπεται να περάσει ούτε έξω από το σχολείο πόσο μάλλον να διδάσκει ή να παίρνει αποφάσεις γι’ αυτά. Η απαγόρευση έχει να κάνει καθαρά με το γεγονός ότι δεν θέλουν μαρτυρικό υλικό για τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στα σχολεία και αποκαλύπτουν το χάος, τις αντιφάσεις και τις παθογένειες της δημόσιας εκπαίδευσης. Λένε πχ πως χωρίς τα κινητά θα μειωθούν τα περιστατικά βίας στα σχολεία γιατί δεν θα έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν τα ξεμαλλιάσματα και τους ξυλοδαρμούς. Φοβερό σκεπτικό έτσι; Τύπου πως διάολο δεν το σκέφτηκε κανένας στον πλανήτη παρά μόνο η δεύτερη εξυπνότερη χώρα του κόσμου (μετά τη μαμά πατρίδα φυσικά); Απαγορεύεις τα κινητά, εξαφανίζεις bullying, βία και σεξουαλικές παρενοχλήσεις με τη μία. Διαβολικό; Φυσικά και δεν πρόκειται να μειωθούν, απλά ευελπιστούν ότι δεν θα δημοσιοποιούνται τόσο συχνά και θα βελτιώνουν τις (πλασματικές) στατιστικές τους. Δηλαδή αντί να χτυπήσεις το κακό στη ρίζα του (κάτι που προϋποθέτει σοβαρή έρευνα, σχεδιασμό και θέληση να σπάσεις αυγά - όχι ακριβώς στοιχεία για τα οποία φημίζεται το Υπ. Παιδείας ή η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη γενικότερα) καταφεύγεις σε σπασμωδικές κινήσεις χώνοντας τα σκουπίδια κάτω απ’ το χαλάκι.

Το κλου; Μερικά από τα μέτρα που προτίθεται να λάβει το Υπουργείο ως αντιστάθμισμα  στη χρήση των κινητών είναι... παγκάκια στις σχολικές αυλές, δημιουργικά παιχνίδια όπως το σκάκι, η εύκολη πρόσβαση των μαθητών στις βιβλιοθήκες και η...  κοινωνικοποίηση και επικοινωνία μεταξύ των παιδιών (αλήθεια, το παρουσιάζουν ως μέτρο λες και θα χτίσουν επικοινωνία σαν τα παγκάκια).

Όπως καταλάβατε καμία επαφή με το περιβάλλον, την πραγματικότητα ή τον 21ο αιώνα γενικότερα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Όλο και περισσότεροι «κόβουν» το Netflix - Δεν θα πιστέψετε τον λόγο

• Τρόμος στη Λεμεσό: Στο Νοσοκομείο δύο αλλοδαποί - Τους ξυλοφόρτωσαν και τους λήστεψαν - Δύο συλλήψεις

• Το κέρμα των 2 ευρώ που αξίζει έως… 4.400 ευρώ: Μήπως έχεις ένα τέτοιο χωρίς να το ξέρεις; - Δείτε φωτογραφία

• Φανερά συγκινημένη μετά τη συναυλία της η Άννα Βίσση - «Το να είσαι 66 χρονών…»

• Ανησυχία εθελοντικών ομάδων: «Πλέον φαντάζει αδύνατον να καταφέρουμε να βοηθήσουμε όποιο έχει ανάγκη»

• «Εγκατάλειψη» σπιτιού: Πότε φεύγουν οι Κύπριοι από το πατρικό τους – Τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης



«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανές επιθέσεις της Χαμάς στην επέτειο της 7ης Οκτωβρίου

«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανές επιθέσεις της Χαμάς στην επέτειο της 7ης Οκτωβρίου

Επίσκεψη στα σύνορα με τον Λίβανο πραγματοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος δήλωσε σε στρατιώτες "μαζί θα νικήσουμε", σχεδόν μια εβδομάδα μετά την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λίβανο. Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανές επιθέσεις της Χαμάς στην επέτειο της 7ης Οκτωβρίου. Το ThemaOnline σας μετέφερε όλες τις εξελίξεις:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top