ΠτΔ: «Στόχος να δημιουργηθούν δεδομένα προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών»

ΠτΔ:  «Στόχος να δημιουργηθούν δεδομένα προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών»

Ενισχυμένος μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης στη Νέα Υόρκη μετά τη σημερινή σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, όπως ο ίδιος ανέφερε απόψε.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης του γλύπτη Φίλιππου Γιαπάνη, στη Λεμεσό, και ερωτηθείς αν αισθάνεται πιο δυνατός ενόψει του δείπνου στη Νέα Υόρκη, μετά από τη σημερινή σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «νιώθω ιδιαίτερα ενισχυμένος μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου η οποία διεξήχθη σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα, με απόλυτο σεβασμό σε ενδεχόμενες τυχόν διαφορετικές προσεγγίσεις.

Αλλά επειδή με ρωτάτε προσωπικά πώς νιώθω, θεωρώ ότι η συζήτηση ήταν πολύ παραγωγική, εποικοδομητική. Και μεταβαίνω στη Νέα Υόρκη πιο ενισχυμένος για αυτό το κρίσιμο ραντεβού. Ένα ραντεβού που για μας ο στόχος είναι ένας και μοναδικός: να προκύψει θετικό αποτέλεσμα. Και το θετικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από το να δημιουργηθούν δεδομένα προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών, πάντα εντός του συμφωνημένου πλαισίου». 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έτοιμος για διευρυμένη διάσκεψη ο ΠτΔ - «Ας αφήσουμε τις δηλώσεις, αστείο επιχείρημα ότι επηρεάζουν οι βουλευτικές»

Έτοιμος για διευρυμένη διάσκεψη ο ΠτΔ - «Ας αφήσουμε τις δηλώσεις, αστείο επιχείρημα ότι επηρεάζουν οι βουλευτικές»

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις είπε ότι στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όταν επανέλαβε, σε δηλώσεις του την Κυριακή, την ετοιμότητά του, ακόμα και την ερχόμενη βδομάδα να προσέλθει σε μια διευρυμένη διάσκεψη, στην οποία θα ανακοινωθεί η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Ο Πρόεδρος κάλεσε όλες τις πλευρές να αποδείξουν στην πράξη την ετοιμότητά τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE