ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγικό τέλος για αιχμάλωτο του 1974: Έτσι έπεσε από το καροτσάκι και πέθανε – Όσα καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου για το συμβάν

Τραγικό τέλος για αιχμάλωτο του 1974: Έτσι έπεσε από το καροτσάκι και πέθανε – Όσα καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου για το συμβάν

Τραγικό τέλος είχε ο αιχμάλωτος πολέμου, Μιχάλης Κυριάκου, ο οποίος απεβίωσε στις 27 Σεπτεμβρίου 2024, και τα τελευταία χρόνια ζούσε σε αναπηρικό καροτσάκι μετά τα βασανιστήρια που υπέστη κατά την διάρκεια της Τουρκικής Εισβολής.

Το συμβάν γνωστοποίησε σε ανάρτηση του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιχμαλώτων 1974, Βάσος Χρίστου με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξιστορώντας μάλιστα ότι ο Μιχάλης Κυριάκου τον περασμένο Απρίλη κατά την διάρκεια των εγκαινίων του μνημείου των αιχμαλώτων πολέμου στο Λήδρα Παλλάς πλησίασε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και του ζήτησε ένα ηλεκτρικό αναπηρικό καροτσάκι για να μπορεί να ζει ποιο ανθρώπινα, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να του υπόσχεται ότι θα μεριμνήσει για το αίτημα του.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο κ. Βάσος Χρίστου εξιστόρησε με οργή τα όσα βιώνουν οι αιχμάλωτοι πολέμου.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι δεν θέλει να διασύρει τον Πρόεδρο, ο οποίος είχε δώσει εντολή στους αρμόδιους λειτουργούς του Προεδρικού Μεγάρου και αυτές οι εντολές δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

Όπως σημείωσε ο κ. Χρίστου, ο ίδιος είχε επικοινωνήσει και συναντηθεί με τους αρμόδιους λειτουργούς, με την τελευταία ενημέρωση να ήταν πως το ζήτημα τέθηκε ενώπιον της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνας Γιαννάκη.

Επιπρόσθετα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «φτάσαμε στο σημείο που ο αιχμάλωτος έχασε τη ζωή του με τον πιο τραγικό τρόπο».

Ερωτηθείς για τον τραγικό τρόπο που ο Μιχάλης Κυριάκου έχασε τη ζωή του, ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι καθώς κυκλοφορούσε με το καροτσάκι, σταμάτησε την λειτουργία του και ένας άνθρωπος ο οποίος προσφέρθηκε να τον βοηθήσει ρυμούλκησε το καροτσάκι στο αυτοκίνητο του με τον Μιχάλη Κυριάκου να βρίσκεται καθήμενος στο καροτσάκι όταν το αυτοκίνητο άρχισε την πορεία με αποτέλεσμα το καροτσάκι να αναποδογυριστεί και ο αιχμάλωτος να τραυματιστεί στο κεφάλι και να χάσει τη ζωή του.

Επίσης ο κ. Χρίστου σημείωσε ότι, «αν υλοποιούσαν την εντολή του Προέδρου και εξασφάλιζε ένα νέο ένα ηλεκτρικό αναπηρικό καροτσάκι αυτή την στιγμή ο Μιχάλης Κυριάκου θα βρισκόταν στη ζωή».

Καταληκτικά ο κ. Χρίστου με αφορμή αυτό το τραγικό συμβάν, ανέφερε ότι οι αιχμάλωτοι και κατ’ επέκταση ο Σύνδεσμος ζητούν από το κράτος ένα αρμόδιο λειτουργό ώστε να επιλαμβάνεται τα ζητήματα των αιχμαλώτων, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, κατέληξε.

Δείτε την ανάρτηση:

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τροχαίο στην Περιστερώνα: «Έσβησε» ο 31χρονος Κωνσταντίνος 12 μέρες μετά – «Καλή αντάμωση λεβέντη μας»

• Συγκλονιστικό: Ο κ.Μάριος ζει 8 χρόνια σε βαν στο parking του Γ.Νοσοκομείου Λεμεσού και κανένας δεν τον πήρε είδηση - Βίντεο

• Αναμένεται να αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή; - Οι εκτιμήσεις και οι φόβοι για το πετρέλαιο

• Απόδραση «κομμωτή»: Ο νέος αρχηγός Αστυνομίας διόρισε νέο ερευνών λειτουργό για την υπόθεση

• Ο Φειδίας απαντά για το ναργιλέ στα κατεχόμενα και με ποιο τρόπο σκέφτεται την λύση του Κυπριακού - Βίντεο



Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο Τρύφωνας Παπαχριστοφόρου - Παρασύρθηκε από μπετονιέρα

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο Τρύφωνας Παπαχριστοφόρου - Παρασύρθηκε από μπετονιέρα

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που συνέβη σήμερα στη Λάρνακα, έχασε τη ζωή του ο 79χρονος Τρύφωνας Παπαχριστοφόρου, από τη Λάρνακα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top