Στο μικροσκόπιο οι φυλακίσεις μικροοφειλετών

Στο μικροσκόπιο οι φυλακίσεις μικροοφειλετών

Για χρέη κάποιων εκατοντάδων ή μερικών χιλιάδων ευρώ, δεκάδες πολίτες περνούν την πύλη των Κεντρικών Φυλακών.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ενώπιον της επιτροπής νομικών η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, 290 άτομα μπήκαν στις φυλακές  για παρακοή δικαστικού διατάγματος πληρωμής χρηματικής ποινής.

Οι περισσότερες ποινές αφορούν  πρόστιμα 200 έως 800 ευρώ ενώ ορισμένες αφορούν μεγαλύτερα ποσά που φτάνουν τις 30 χιλιάδες ευρώ.
Στην επιτροπή εξετάζονται προτάσεις νόμου για απαγόρευση της φυλάκισης στις υποθέσεις αυτές, οι οποίες, όμως, χαρακτηρίζονται αντισυνταγματικές από τη Νομική Υπηρεσία.


Ως εκ τούτου κατατέθηκαν εναλλακτικές προτάσεις  που αφορούν τη δυνατότητα μετατροπής της ποινής σε κοινωνική εργασία ή και αναστολή της ποινής στο πρότυπο του νόμου για τις εκποιήσεις. 
Η εξέταση όλων των εισηγήσεων θα γίνει σε επόμενη συνεδρία της επιτροπής Νομικών.

Πηγή ΡΙΚ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Αντίστροφη μέτρηση για την συνάντηση Ντι Κάρλο με Χριστοδουλίδη - Σε ετοιμότητα για το Κυπριακό

Αντίστροφη μέτρηση για την συνάντηση Ντι Κάρλο με Χριστοδουλίδη - Σε ετοιμότητα για το Κυπριακό

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις ΡόζΜαρι Ντι Κάρλο.