Πρόεδρος Αναστασιάδης: Πολλαπλά οφέλη με ενίσχυση ευρω-ασιατικών σχέσεων

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Πολλαπλά οφέλη με ενίσχυση ευρω-ασιατικών σχέσεων

Τις μεγάλες δυνατότητες που προσφέρει η Κύπρος για επενδυτές και διεθνείς επιχειρήσεις πρόταξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στο Πεκίνο στην ειδική σύνοδο ασιατικών πολιτικών κομμάτων, για το δρόμο του μεταξιού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βρίσκεται από το πρωί στην Κίνα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της χώρας Σι Τζινπίνγκ.


Είναι ο μόνος ηγέτης ευρωπαϊκής χώρας που προσεκλήθη και στην παρέμβασή του τόνισε τα πολλαπλά οφέλη για όλες τις πλευρές, μέσα από την ενίσχυση των ευρω-ασιατικών εμπορικών σχέσεων και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν οι ευρωπαϊκές χώρες.


Ανέλυσε τις δυνατότητες συνεργασίας αναδεικνύοντας το γεγονός ότι η Κύπρος ως σημαντικός διεθνής ναυτιλιακός κόμβος διαθέτει μεγάλο νηολόγιο, το τρίτο σε δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πρόθεση της Κύπρου να συμβάλει στην κινεζική πρωτοβουλία και να αποτελέσει σταθμό του σύγχρονου δρόμου του μεταξιού.


Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η αίτηση που υπέβαλε η Κύπρος να γίνει περιφερειακό μέλος της Τράπεζας Ασιατικής Υποδομής και Επενδύσεων.
Αύριο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

Στρατιωτικοί της Ουκρανίας και τριάντα πέντε χωρών, αριθμός ρεκόρ πεζοπόρων τμημάτων, αεροσκάφη και τεθωρακισμένα: η παρέλαση της 14ης Ιουλίου του 2026 στο Παρίσι υπήρξε επιβλητική για να προβάλει την στρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης και έναν στρατό έτοιμο για μάχη.

BEST OF TOTHEMAONLINE