ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκριση από Υπουργικό νομοσχεδίου για τις αμοιβές υπηρεσιών εκτός ΓεΣΥ

Έγκριση από Υπουργικό νομοσχεδίου για τις αμοιβές υπηρεσιών εκτός ΓεΣΥ

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη το τροποποιητικό νομοσχέδιο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της λειτουργίας του Οργανισμού, δίνοντας τη δυνατότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ να καθορίζει μέσω εσωτερικών κανονισμών τα δικαιώματα και τις αμοιβές για ιατρικές, νοσηλευτικές ή άλλες υπηρεσίες, που παρέχονται εκτός ΓεΣΥ.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, είπε πως η έγκριση του τροποποιητικού νομοσχεδίου θα επιτρέψει στον Οργανισμό να διαχειρίζεται με μεγαλύτερη ευελιξία τα κόστη των παρεχόμενων υπηρεσιών και να διασφαλίζει την αειφορία του.

Εξήγησε, περαιτέρω, ότι θα μπορεί ο ΟΚΥπΥ με δικούς του κανονισμούς να μπορεί να τιμολογεί για υπηρεσίες εκτός ΓεΣΥ, μη δικαιούχων του ΓεΣΥ, στην ορθή βάση, όσον αφορά στο κόστος αυτών των υπηρεσιών και όχι χαμηλότερα όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

«Η σημερινή απόφαση», είπε ο κ. Δαμιανός, «υποδεικνύει τη δέσμευση μας για τη συνέχιση αναβάθμισης του συστήματος υγεία στη χώρα μας. Η αναβάθμιση των δυνατότητων του ΟΚΥπΥ είναι σημαντική και αυτό το νομοσχέδιο είναι ένα βήμα προς την ορθή κατεύθυνση».

Κληθείς από δημοσιογράφο να αναφερθεί σε παραδείγματα, ο Υπουργός Υγείας εξήγησε πως «κάποιος που βρίσκεται στη χώρα μας και επισκέπτεται τα δημόσια νοσηλευτήρια, χωρίς να είναι δικαιούχος του συστήματος, και θα λάβει μια ιατρική, νοσηλευτική ή άλλη πράξη περιλαμβανομένου του ΤΑΕΠ, θα μπορεί ο ΟΚΥπΥ να τον χρεώσει για το δίκαιο ποσό γι’ αυτή την υπηρεσία και όχι κάτι πολύ χαμηλότερο, το οποίο γίνεται σήμερα»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Φθινοπωρινές αλλεργίες: Πώς εμφανίζονται και τι πρέπει να κάνετε για να τις αντιμετωπίσετε – Ποια τα συμπτώματα

• Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το επίδομα μητρότητας και το βοήθημα τοκετού - Μείωση γεννήσεων από Κύπριους

• Όταν ο personal trainer έχει τον δικό του τρόπο να σε κρατάει σε εγρήγορση - Viral Video

• Ομόνοια: Περιμένουν πολλά...

• Χριστιάνα Αριστοτέλους: Έκανε πάρτι γενεθλίων σε εστιατόριο της Λευκωσίας - Δείτε βίντεο

• Συστάσεις Υπουργείου Υγείας για τον ιό του Δυτικού Νείλου - Δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας



Φλόριντα: Γιατί ο τυφώνας Μίλτον φέρνει ακραία φαινόμενα - Δείτε ζωντανή εικόνα

Φλόριντα: Γιατί ο τυφώνας Μίλτον φέρνει ακραία φαινόμενα - Δείτε ζωντανή εικόνα

Ο τυφώνας Μίλτον, ο οποίος έχει ενισχυθεί σε «καταστροφική» καταιγίδα κατηγορίας 5, πλησιάζει στη δυτική ακτή της Φλόριντα και αναμένεται να φτάσει στην ξηρά το βράδυ της Τετάρτης ή νωρίς την Πέμπτη, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top