Αλλάζουν και κουρτίνες στο Προεδρικό - Πόσες χιλιάδες θα στοιχίσει η αντικατάσταση τους

Αλλάζουν και κουρτίνες στο Προεδρικό - Πόσες χιλιάδες θα στοιχίσει η αντικατάσταση τους

Συντηρήσεις αντικαταστάσεις, ανακαινίσεις πολλών μηδενικών για το Προεδρικό στην Κύπρο.

Το Προεδρικό Μέγαρο χρειάζεται αντικατάσταση κουρτινών....αλλά και πεπαλαιωμένων επίπλων σύμφωνα με το επεξηγηματικό υπόμνημα για τον Προϋπολογισμό του 2025.

Συγκεκριμένα στον προϋπολογισμό αναφέρονται υποομάδες δαπανών για βελτιώσεις, επεκτάσεις, συντηρήσεις, αντικαταστάσεις που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο.

Υπάρχουν αρκετών ειδών έξοδα ...ωστόσο εντύπωση προκαλεί η αναφορά σε υποομάδα δαπανών για αγορά αναλώσιμών γραφείου, ποσό το οποίο αγγίζει πολλές χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με το Άρθρο 03158.2 «Αγορά Επίπλων και Σκευών», ο νόμος δίνει το δικαίωμα σε τέτοιες αλλαγές τόσο στο Προεδρικό όσο και σε άλλα κρατικά και μη κτίρια.

Μάλιστα στο προϋπολογισμό του 2025 υπάρχουν πιστώσεις ύψους €100.000 που
προορίζονται, ανάμεσα σε άλλα να καλύψουν την αντικατάσταση κουρτινών, πεπαλαιωμένων επίπλων σκευών και επίπλωση γραφείων και άλλων χώρων του Προεδρικού Μεγάρου καθώς και των
κτιρίων που διαχειρίζεται η Προεδρία, όπως και την γραφειακή επίπλωση διαμορφωμένου διατηρητέου κτιρίου στην Λευκωσία.

  

Στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει κονδύλι ύψους €400.000 που προορίζεται ώστε να καλύψει συντηρήσεις/βελτιώσεις/επεκτάσεις συντηρήσεις/ βελτιώσεις του κτιρίου επί της Γλάδστωνος 6, του Προεδρικού Μεγάρου και του περιβάλλοντα χώρου.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Λάμι, στην παρουσία, ανάμεσα σε άλλους, του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE