ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΡΙΚ για συντάξεις υπαλλήλουν που αφυπηρέτησαν: «Στόχος είναι όπως το συντομότερο επιλυθεί οριστικά το θέμα»

ΡΙΚ για συντάξεις υπαλλήλουν που αφυπηρέτησαν: «Στόχος είναι όπως το συντομότερο επιλυθεί οριστικά το θέμα»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Οικονομικών, το Γενικό Λογιστήριο και το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού συνεχίζει αδιάκοπα την προσπάθεια για καταβολή των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων σε πρώην εργαζομένους του ιδρύματος που αφυπηρέτησαν το 2023 και 2024.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι όπως το συντομότερο επιλυθεί οριστικά το θέμα, σύμφωνα με τις πρόνοιες της νομοθεσίας και χωρίς να αδικηθεί οποιοσδήποτε από τους επηρεαζομένους. Η επίλυση του θέματος άπτεται και της διαφύλαξης των ανθρωπίνων τους δικαιωμάτων.

Οι ενέργειες του ΡΙΚ γίνονται κατόπιν καθοδήγησης των αρμόδιων υπηρεσιών και σύμφωνα με γνωμάτευση του Νομικού Συμβούλου του ΡΙΚ.

Για τον ακριβή υπολογισμό των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων των αφυπηρετήσαντων αξιοποιήθηκαν οι υπηρεσίες ανεξάρτητου Αναλογιστικού Οίκου. Οι εμπειρογνώμονες του εν λόγω Οίκου προέβησαν στους απαραίτητους υπολογισμούς για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που εντοπίστηκε και αφορούσε την έλλειψη των αναγκαίων στοιχείων των επηρεαζόμενων υπαλλήλων. Οι εκάστοτε Διοικήσεις του ΡΙΚ διαχρονικά δεν μπορούσαν να προβλέψουν ότι μετά από 30 και πλέον χρόνια η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ψήφιζε Νόμο ο οποίος θα προνοούσε την ένταξη στο Συνταξιοδοτικό Σχέδιο και των Συνεργατών που εργοδοτούνταν στο ΡΙΚ σε έκτακτη βάση.

Το σημερινό ΔΣ του ΡΙΚ πήρε όλες εκείνες τις αναγκαίες αποφάσεις στις 24 Ιουλίου 2024 αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, βεβαίωσε την εργοδότηση των εν λόγω δικαιούχων ατόμων και ενέκρινε, υιοθέτησε και αναγνώρισε την ημερομηνία πρόσληψης των πρώην εργαζομένων του και την απασχόληση τους για σκοπούς ένταξης τους στο Νέο Συνταξιοδοτικό Σχέδιο.

Η απόφαση του ΔΣ ΡΙΚ στηρίχθηκε σε στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον του και τα οποία εξασφαλίστηκαν από το Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, από Συλλογικές Συμβάσεις, από το Τμήμα Προσωπικού και Διοίκησης του ιδρύματος ή τα προσκόμισαν οι ίδιοι οι επηρεαζόμενοι.

Όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί τέθηκαν ενώπιον των αρμόδιων υπηρεσιών, Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Οικονομικών, Γενικό Λογιστήριο και Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, με τις οποίες το Δ.Σ και η Διεύθυνση του ΡΙΚ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να καταβληθούν τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα στους δικαιούχους τους.

Από πλευράς ΡΙΚ έγιναν όλες οι υπό τις περιστάσεις ενέργειες, ώστε το ΡΙΚ να διευκολύνει τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να εγκρίνουν και να αναγνωρίσουν όλα τα χρόνια που εργάστηκαν οι πρώην εργαζόμενοι του ως συντάξιμα.

Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, σε συνεργασία με την κυβέρνηση μέχρι την οριστική διευθέτηση του θέματος.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Λεμεσός: Δεν θα πιστέψετε τον τρόπο με τον οποίο απέφυγαν τα πρόστιμα από κάμερες

• Αυτός είναι ο επικίνδυνος θερμολουτήρας που αποσύρεται από την κυπριακή αγορά - Δείτε φωτογραφία

• Μικρή καθυστέρηση για τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία – Πυρετώδεις εργασίες – Δείτε φωτογραφίες

• Τυφώνας Milton: Σοκάρει το βίντεο από drone με τις καταστροφές που άφησε πίσω του στη Φλόριντα

• Βραζιλία: Βίντεο από τρομακτικό δυστύχημα - Γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν ασανσέρ έπεσε από τον 5ο όροφο

• Γιώργος Κακοσαίος: Παραδέχθηκε πρώτη φορά πως είναι ερωτευμένος - «Είμαι ζηλιάρης»



Σε «εποικοδομητικό πνεύμα» η συνεδρία της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού - Ενισχυμένος στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος

Σε «εποικοδομητικό πνεύμα» η συνεδρία της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού - Ενισχυμένος στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος

Σε εποικοδομητικό και γόνιμο πνεύμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η συνεδρία της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού, ενόψει της συνάντησης της 15ης Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο διαπραγματευτής, Μενέλαος Μενελάου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top