Ινδία: Ένοπλοι σκότωσαν πολιτικό στο κέντρο της Βομβάης

Ινδία: Ένοπλοι σκότωσαν πολιτικό στο κέντρο της Βομβάης

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τον Ινδό πολιτικό Μπάμπα Σιντίκ κοντά στο γραφείο του γιου του, ο οποίος είναι επίσης πολιτικός, σε συνοικία της Βομβάης.

Ο 66χρονος Σιντίκ ήταν πρώην τοπικός υπουργός στην πολιτεία Μαχαράστρα, στην οποία διεξάγονται βουλευτικές εκλογές τον Νοέμβριο.

Τον Φεβρουάριο αποχώρησε από το Κογκρέσο, το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης της Ινδίας, και προσχώρησε στο περιφερειακό Κόμμα Εθνικού Κογκρέσου (NCP), το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό του BJP.

Ο Σιντίκ, όπως αναφέρει το BBC, ήταν γνωστός για τα πολυτελή πάρτι και για τους στενούς δεσμούς του με σούπερ σταρ του Μπόλιγουντ.

Δύο άτομα έχουν συλληφθεί σε σχέση με τη δολοφονία, το κίνητρο της δολοφονίας παραμένει άγνωστο. Η αστυνομία αναζητά έναν τρίτο ύποπτο.

Ορισμένα ινδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι ύποπτοι είπαν ότι ανήκαν σε συμμορία που διοικείται από τον διαβόητο εγκληματία Λόρενς Μπισνόι.

Ο Μπισνόι εκτίει ποινή φυλάκισης για την εμπλοκή του σε αρκετές υποθέσεις δολοφονιών, μεταξύ τους τη δολοφονία του Ινδού ράπερ Sidhu Moose Wala το 2022.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ισραήλ: Ο στρατός κατέλαβε το ιστιοφόρο Madleen - Οι επιβαίνοντες θα γυρίσουν στις πατρίδες τους

Ισραήλ: Ο στρατός κατέλαβε το ιστιοφόρο Madleen - Οι επιβαίνοντες θα γυρίσουν στις πατρίδες τους

Ισραηλινοί στρατιώτες κατέλαβαν το υπό βρετανική σημαία ιστιοφόρο Madleen που είχε ναυλώσει ο συνασπισμός του Στολίσκου Ελευθερίας (Freedom Flotilla Coalition / FFC) και κατευθυνόταν προς τη Λωρίδα της Γάζας, αψηφώντας τον ναυτικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ.