Απαντά ο Λετυμπιώτης: Η σημασία της συνάντησης του ΠτΔ με τον Μπάιντεν - Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων

Απαντά ο Λετυμπιώτης: Η σημασία της συνάντησης του ΠτΔ με τον Μπάιντεν - Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων

Σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας και διεργασιών στο Κυπριακό θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Χριστοδουλίδη με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν αύριο Τετάρτη (30/10).στον Λευκό Οίκο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε ότι αναμένονται σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις.

Τι θα συζητήσουν

Όπως σημείωσε ο κ. Λετυμπιώτης, οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν πλέον έχουν ενταχθεί σε ένα πιο αναβαθμισμένο επίπεδο.

Αναφορικά με τα θέματα που θα συζητηθούν, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι το ύψιστο εθνικό μας ζήτημα είναι το Κυπριακό.

«Αυτό είναι το επίκεντρο όλων των επαφών μας αλλά ασφαλώς βρίσκεται και στο επίκεντρο όλων των προσπαθειών μας, μέσα από την ενεργότερη και πιο εξωστρεφή εξωτερική πολιτική που έχει επιστρατεύσει η Κυπριακή Δημοκρατία», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την σημασία της συνάντησης, ο κ. Λετυμπιώτης σημείωσε πώς «όλες οι ενέργειες που κάνουμε έχουν ως στόχο την αναβάθμιση της χώρας μας διεθνώς, κυρίως για να μπορέσει να αξιοποιηθεί αυτή η αναβαθμισμένη εικόνα στις προσπάθειες μας για επίλυση του Κυπριακού».

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συναντάται με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Παρίσι ο ΠτΔ - Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Συναντάται με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Παρίσι ο ΠτΔ - Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ξένους ηγέτες θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στο Παρίσι, όπου βρίσκεται από χθες το βράδυ, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, για να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Ηλύσια Πεδία, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE