Η Google είναι ο προορισμός για εκατομμύρια ανθρώπους όταν αναζητούν πληροφορίες. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι «απατεώνες» και το χρησιμοποιούν για να εκμεταλλευτούν δημοφιλείς όρους αναζήτησης ώστε να εξαπατήσουν τον κόσμο και να τους οδηγήσουν να δώσουν χρήματα αλλά και τα προσωπικά στοιχεία.
Σύμφωνα με το gazetta.gr, ο Ben Van Pelt, ιδρυτής της εταιρείας κυβερνοασφάλειας TorGuard, θέλησε να ξεσκεπάσει τις επικίνδυνες αναζητήσεις στο Google και προέτρεψε τους χρήστες του διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτές τις αναζητήσεις.
Αυτές είναι τέσσερις αναζητήσεις της Google που θα πρέπει οι χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί:
Αριθμοί εξυπηρέτησης πελατών
Η γρήγορη διαδικτυακή αναζήτηση είναι μια συνηθισμένη μέθοδος για να βρείτε τον αριθμό επικοινωνίας κάποιας υπηρεσίας εξυπηρέτησης πελατών. Ωστόσο, οι απατεώνες το εκμεταλλεύονται αυτό αγοράζοντας διαφημίσεις για να εμφανίζονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Στη συνέχεια παρουσιάζουν παραπλανητικούς συνδέσμους και «παγιδεύουν» τους καταναλωτές..
Για να αποφύγετε τέτοιες απάτες, ο ειδικός συμβουλεύει να παραλείψετε τις διαφημίσεις και να επισκεφθείτε απευθείας την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας για να λάβετε τα στοιχεία επικοινωνίας της.
Εύκολα δάνεια
Οι απατεώνες μπορεί να διαφημίζουν εύκολα, άμεσα δάνεια για να εκμεταλλευτούν ανθρώπους που βρίσκονται σε οικονομική ανάγκη.
Εύκολα κέρδη
Αυτά συχνά περιλαμβάνουν «επενδυτικές ευκαιρίες» που υπόσχονται υψηλές αποδόσεις με μικρό κίνδυνο. Στην πραγματικότητα, πρόκειται συχνά για συστήματα πυραμίδας.
«Αποφύγετε να εμπλακείτε σε σχήματα πυραμίδας. Για επενδυτικές ευκαιρίες, συμβουλευτείτε πάντα έναν αξιόπιστο επενδυτικό χρηματιστή ή χρηματοοικονομικό σύμβουλο», δήλωσε ο Ben Van Pelt.
Θέσεις εργασίας με υψηλές αποδοχές
Όταν πρόκειται για την αναζήτηση εργασίας, ο ειδικός ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μείνουν μακριά από την αναζήτηση για «υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας». Οι απατεώνες συχνά διαφημίζουν υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για να δελεάσουν άτομα που αναζητούν εργασία. Αυτές οι «δουλειές» μπορεί να είναι βιτρίνες για παράνομες δραστηριότητες όπως το ξέπλυμα χρήματος, ή μπορεί απλώς να είναι προσπάθειες να συγκεντρώσουν τις προσωπικές ή οικονομικές σας πληροφορίες.
ΠΗΓΗ: TheOpinion.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Σοβαρός τραυματισμός 84χρονου μοτοσικλετιστή μετά από τροχαίο - Ο οδηγός εγκατέλειψε την σκηνή
• Θρήνος: Πέθανε γνωστός Έλληνας Youtuber από ανακοπή - Ήταν μόλις 35 χρονών
• Χριστίνα Παυλίδου: Η υπόσχεση που έδωσε στην κόρη της Μαρία και η αναφορά στην Άλκηστη
• Netflix: Αυξήσεις στις τιμές σε Κύπρο και Ελλάδα - Δείτε το κόστος στα νέα πακέτα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις