Νέα «μόδα» με σακουλάκια νικοτίνης - Πότε επιτρέπεται η κυκλοφορία τους

Νέα «μόδα» με σακουλάκια νικοτίνης - Πότε επιτρέπεται η κυκλοφορία τους

Οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, με αφορμή το μεγάλο ενδιαφέρον εμπορίας και διάθεσης στην αγορά καταναλωτικών προϊόντων που περιέχουν νικοτίνη υπό μορφή nicotinepouches (σακουλάκια νικοτίνης), πληροφορούν τα ενδιαφερόμενα μέρη, ότι το Συμβούλιο Φαρμάκων, σε συνεδρία του ημερομηνίας 2 Οκτωβρίου 2024, αποφάσισε τα ακόλουθα:

Ελλείψει άλλης εθνικής νομοθεσίας ή άλλων εθνικών ρυθμίσεων στην Κύπρο, και μέχρι την ρύθμιση των προϊόντων αυτών σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψιν και τις επιβλαβείς συνέπειες από τη χρήση νικοτίνης, για σκοπούς προστασίας της δημόσιας υγείας αποφάσισε τη διατήρηση της κατάταξης των προϊόντων αυτών ως φαρμακευτικών, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 2 του περί Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης (Έλεγχος Ποιότητας, Προμήθειας και Τιμών) Νόμου.

Ως εκ τούτου, τα προϊόντα αυτά, για να είναι σε θέση να κυκλοφορήσουν νόμιμα στη Δημοκρατία, απαιτείται η έκδοση άδειας κυκλοφορίας, δυνάμει του πιο πάνω Νόμου, και συνεπώς οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα που περιλαμβάνει χονδρική πώληση και πώληση τους προς το κοινό, χωρίς τις απαιτούμενες άδειες, απαγορεύεται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιστολές Έρχιουρμαν σε Γκουτέρες, φον ντερ Λάιεν και Μπαρτσελόνα – Τι καταγγέλλει

Επιστολές Έρχιουρμαν σε Γκουτέρες, φον ντερ Λάιεν και Μπαρτσελόνα – Τι καταγγέλλει

Τρεις χωριστές επιστολές στον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, έστειλε ο Τ/κ ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν για τις πρόσφατες εντεινόμενες προσπάθειες «παρακώλυσης από την ε/κ πλευρά εναντίον των Τουρκοκυπρίων σε διπλωματικό, πολιτιστικό και αθλητικό τομέα».

BEST OF TOTHEMAONLINE