Γιατί πρέπει να κλείνεις το κινητό σου μία φορά την εβδομάδα

Γιατί πρέπει να κλείνεις το κινητό σου μία φορά την εβδομάδα

Σύμφωνα με τους ειδικούς ασφαλείας της NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ), το να κλείσουμε εντελώς το κινητό, βοηθά στην προστασία της συσκευής μας από επιθέσεις hacking. Αυτό είναι το πανεύκολο τρικ που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να «θωρακίσουμε» το κινητό μας από ιούς και κυβερνοεπιθέσεις.

Είναι απλό καθώς το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να το κλείσουμε και να το ξανανοίξουμε, όσο αστείο κι αν ακούγεται.

Οι περισσότεροι το κάνουμε λάθος. Ακόμη κι όταν η μπαταρία εξαντλείται, συνήθως τρέχουμε να συνδέσουμε το κινητό στον φορτιστή. Πριν κλείσει.

Όμως, το κακόβουλο λογισμικό που αναπτύσσουν οι χάκερς, στοχεύει σε μεγάλο βαθμό στη μνήμη του κινητού τηλεφώνου. Αλλά αν απενεργοποιήσουμε τη συσκευή μας, έστω και για λίγα λεπτά, κανένας κώδικας δεν θα «επιβιώσει» στο ιστορικό της συσκευής.

Πόσο συχνά πρέπει να κλείνουμε το κινητό μας τηλέφωνο; Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα! Ακόμα καλύτερα, θα πρέπει να θυμόμαστε να κλείνουμε ή να κάνουμε επανεκκίνηση στο τηλέφωνό μας ακόμα πιο συχνά.

ΠΗΓΗ: Itspossible.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Ξεκινά η προετοιμασία για την πενταμερή - Τη Δευτέρα στην Κύπρο η Ντι Κάρλο - Σκάλωσε το θέμα των οδοφραγμάτων

Κυπριακό: Ξεκινά η προετοιμασία για την πενταμερή - Τη Δευτέρα στην Κύπρο η Ντι Κάρλο - Σκάλωσε το θέμα των οδοφραγμάτων

Έτοιμη για μια ουσιαστική προεργασία πριν από την άτυπη πενταμερή η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο βρίσκεται η Λευκωσία, η οποία αναμένει στην Κύπρο την άφιξη της Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου. Η κα Ντι Κάρλο θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες και θα αναχωρήσει από το νησί, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, αναμένεται να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Αθήνα και Άγκυρα ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφθεί και το Λονδίνο.

BEST OF TOTHEMAONLINE