ΓΓ του ΝΑΤΟ: Ανυπομονεί να συναντηθεί με τον Ερντογάν

ΓΓ του ΝΑΤΟ: Ανυπομονεί να συναντηθεί με τον Ερντογάν

Ανυπομονεί να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν «για να αντιμετωπίσουμε τις αυξανόμενες προκλήσεις για τη συλλογική μας ασφάλεια», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε. 

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Αναντολού, ο Ρούτε είπε: «Ανυπομονώ να συναντηθώ με τον Πρόεδρο Ερντογάν για να αντιμετωπίσουμε τις αυξανόμενες προκλήσεις για τη συλλογική μας ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της απειλής της τρομοκρατίας, του πολέμου στην Ουκρανία και της κρίσης στη Μέση Ανατολή».

«Σε έναν όλο και πιο απρόβλεπτο κόσμο, η Τουρκία συνεισφέρει ανεκτίμητη στη Συμμαχία μας, ενισχύοντας την αποτροπή στη νότια πλευρά μας. Η Τουρκία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ, μια εντυπωσιακή αμυντική βιομηχανία και υπήρξε ένας ισχυρός και αποφασιστικός σύμμαχος για περισσότερα από 70 χρόνια», ανέφερε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Στη γραπτή δήλωση του ΝΑΤΟ, αναφέρθηκε ότι ο Ρούτε θα συναντηθεί σήμερα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ.

Αναφέρθηκε ότι ο Ρούτε θα συναντηθεί επίσης με αξιωματούχους της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας και θα επισκεφθεί το μαυσωλείο Ατατούρκ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE