LIKE ONLINE

Οι επτά μύθοι για το σεξ και γιατί δεν ισχύουν - Από αυνανισμό μέχρι πορνογραφία και ομοφυλοφιλία

Οι επτά μύθοι για το σεξ και γιατί δεν ισχύουν - Από αυνανισμό μέχρι πορνογραφία και ομοφυλοφιλία

Οι μύθοι του σεξ είναι (σχεδόν) τόσο παλιοί όσο και το ίδιο το σεξ. Ορισμένοι είναι σχετικά αθώες παλιομοδίτικες παρανοήσεις.

Ωστόσο άλλοι είναι επιβλαβή στερεότυπα που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία αντιλαμβάνεται τόσο το σεξ όσο και κάποιες ομάδες ανθρώπων.

Μύθος 1: Ο αυνανισμός βλάπτει την υγεία

Κάποιοι άνθρωποι στο παρελθόν ανησυχούσαν ότι ο αυνανισμός θα οδηγούσε σε κάθε είδους προβλήματα υγείας, από την απώλεια μαλλιών μέχρι την ανικανότητα.

Ίσως αυτό να προέρχεται από τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους που ανάγκαζαν τους αθλητές να απέχουν από το σεξ πριν από τους σημαντικούς αγώνες γιαί πίστευαν ότι η εκσπερμάτιση θα τους προκαλούσε αδυναμία.

Η πιο πρόσφατη σεξουαλική συνωμοσία που κάνει το γύρο του κόσμου είναι ότι ο αυνανισμός αφαιρεί την ενέργεια, τη δύναμη και τη συγκέντρωση.

Το «No Nut November» προκαλεί τους άνδρες να απέχουν από την εκσπερμάτιση για ολόκληρο το μήνα Νοέμβριο.

Γιατί; Τα υποτιθέμενα οφέλη για την υγεία περιλαμβάνουν βελτιωμένη ποιότητα σπέρματος, αυξημένη αντοχή, μειωμένο άγχος, βελτιωμένη συγκέντρωση και αυτοέλεγχο και μείωση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Η αλήθεια

Ο αυνανισμός δεν έχει στείλει ποτέ κανέναν στην τύφλωση ή δεν τον έχει κάνει ανίκανο.

Επίσης, δεν υπάρχει καμία έρευνα που να υποστηρίζει τον ισχυρισμό ότι αποδυναμώνει την αθλητική ικανότητα.

Κάθε ισχυρισμός για την υγεία που υποστηρίζει το «No Nuts November» έρχεται αντιμέτωπος με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πραγματικές επιστημονικές αποδείξεις.

Ο ερευνητής του Ινστιτούτου Kinsey, Τζάστιν Λέμιλερ, λέει ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι η εγκατάλειψη του αυνανισμού και της εκσπερμάτισης θα ενισχύσει την υγεία σας.

Αν μη τι άλλο, υπάρχουν περισσότερα πιθανά οφέλη για την υγεία από το να επιδίδεσαι στην αυτοϊκανοποίηση παρά από την αποχή.

Μύθος 2: Οι άνδρες που επισκέπτονται σεξεργάτριες είναι δύσμορφοι γέροι

Αν πρέπει να πληρώσετε για σεξ, πρέπει να είστε ανεπιθύμητος, κοινωνικά ανίκανος, εξαιρετικά αντιαισθητικός ή αποκλίνον, λέει η κοινή γνώμη.

Η στερεοτυπική εικόνα ενός βρώμικου άνδρα, που αναζητά μια μυστική, ακόλαστη συνάντηση, υπάρχει εδώ και αιώνες.

Η αλήθεια

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνδρες που πληρώνουν για σεξ προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Κυμαίνονται από νεαρούς σε ξενύχτια εργένηδων μέχρι παντρεμένους άνδρες σε γάμους χωρίς σεξ και όλοι επισκέπτονται εργαζόμενους στο σεξ για ένα ευρύ φάσμα λόγων.

Για ορισμένους ο λόγος είναι η μοαξιά και η συντροφικότητα και η σύνδεση είναι το κίνητρο.

Άλλοι το κάνουν για να εξερευνήσουν σεξουαλικές πράξεις που δεν θέλουν να ζητήσουν από τους συντρόφους τους από φόβο μήπως κριθούν.

Μύθος 3 : Όλες οι σεξεργάτριες είναι εθισμένες

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι κάθε γυναίκα που επιλέγει να πουλήσει το σώμα της για σεξ πρέπει να έχει πολύ κακό λόγο για να το κάνει.

Παλεύει με τον εθισμό, προέρχεται από προβληματικό περιβάλλον και αναγκάζεται να στραφεί στην εργασία του σεξ επειδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να βγάλει χρήματα.

Η αλήθεια

Πράγματι, πολλές εργαζόμενες στο σεξ προέρχονται από δύσκολο περιβάλλον και ορισμένες έχουν προβλήματα κατάχρησης ουσιών.

Ωστόσο αυτός δεν είναι ο κανόνας.

Το θέμα είναι ίσως ο ορισμός για την εργασία του σεξ ως η παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών έναντι χρημάτων.

Όμως αυτός ο ορισμός έχει διευρυνθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία.

Πολλοί εργαζόμενοι στο σεξ δεν έχουν ποτέ φυσική επαφή με πελάτες ή δεν τους συναντούν καν από κοντά.

Ορισμένες γυναίκες το κάνουν για να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους μέσω ιστότοπων όπως ο Sugar Daddy (που χρησιμοποιείται για να φέρει σε επαφή νεαρές γυναίκες με πλούσιους μεγαλύτερους) ή το OnlyFans, όπου οι γυναίκες μπορούν να παρέχουν «ιδιωτικά βίντεο» έναντι χρημάτων.

Μύθος 4: Η περιτομή είναι απαραίτητη για λόγους υγιεινής

Αυτός ο μύθος είναι διαδεδομένος ακόμα και σε ανθρώπους που είναι αρκετά μορφωμένοι σχετικά με το σεξ – αλλά εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα μη περιτμημένα πέη είναι ανθυγιεινά.

Η αλήθεια

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο ένα πέος χωρίς περιτομή δεν μπορεί να είναι το ίδιο καθαρό με ένα πέος με περιτομή.

Η καλή υγιεινή δεν εξαρτάται από την περιτομή, είναι θέμα σωστού καθαρισμού του πέους.

Η άλλη φήμη – ότι η περιτομή μειώνει την αίσθηση στο πέος – έχει επίσης ανάμεικτες και ασαφείς έρευνες.

Οι περισσότεροι άνδρες με περιτομή αναφέρουν ότι αισθάνονται υψηλή ευαισθησία.

Μύθος 5: Δεν μπορείς να μείνεις έγκυος κατά την διάρκεια της περιόδου

Δυστυχώς αυτός ο μύθος εξακολουθεί να κάνει το γύρο του κόσμου, παρά το γεγονός ότι κυκλοφορούν πολλά «μωρά περιόδου» που αποτελούν ζωντανή απόδειξη ότι δεν είναι αλήθεια.

Η υπόθεση είναι ότι η ωορρηξία και η έμμηνος ρύση απέχουν πολύ μεταξύ τους για να συμβεί σύλληψη.

Η αλήθεια

Αν και οι πιθανότητες είναι μικρότερες, είναι ακόμα δυνατό να συλλάβει κάποια γυναίκα κατά τη διάρκεια της περιόδου, επειδή το σπέρμα μπορεί να ζήσει στο σώμα για έως και πέντε ημέρες.

Εάν μια γυναίκα έχει ωορρηξία λίγο μετά την περίοδό της, υπάρχει πιθανότητα ένα ωάριο να γονιμοποιηθεί.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν αποτελεί αξιόπιστη μέθοδο αντισύλληψης.

Μύθος 6: Το πορνό βλάπτει τις σχέσεις και προκαλεί εθισμό

Υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι η παρακολούθηση πορνό κάνει κακό.

Θεωρείται ως κάτι που μισούν οι γυναίκες, που καταστρέφει την εμπιστοσύνη στις σχέσεις και μετατρέπει τους άνδρες σε εθισμένους στο σεξ.

Θεωρήθηκε τέτοια απειλή που τελικά έγινε έγκριτη, ενδελεχής έρευνα για τη χρήση πορνό από τους άνδρες.

Εν τέλει τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ενώ ορισμένοι άνδρες παλεύουν με τον εθισμό στο πορνό, η πλειοψηφία όσων το παρακολουθούν το κάνουν χωρίς σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στη σχέση ή την ευημερία τους.

Η αλήθεια:

Οι περισσότεροι άνδρες παρακολουθούν πορνό ως ψυχαγωγία.

Πολλές γυναίκες επίσης απολαμβάνουν να παρακολουθούν πορνό και ερωτικές ταινίες.

Μάλιστα τα ζευγάρια που βλέπουν μαζί αναφέρουν μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση από εκείνα που δεν βλέπουν.

Δεν είναι χωρίς προβλήματα – είναι αλήθεια ότι η παρακολούθηση υπερβολικού πορνό μπορεί να κάνει το σεξ με τη σύντροφό σας να φαίνεται αδιάφορο σε σύγκριση με το βίντεο.

Αλλά το πορνό δεν είναι το πρόβλημα.

Τα προβλήματα προέρχονται από τους άνδρες που νομίζουν ότι το πορνό είναι σεξ στην πραγματική ζωή και το μπερδεύουν με τη σεξουαλική εκπαίδευση.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάλυση αυτή βασίζεται στο κατά πόσο το πορνό κάνει κακό σε αυτόν που το παρακολουθεί. Η βλαπτικότητα όσον αφορά την βιομηχανία και τις επιρροές που έχει στα άτομα (και ειδικά στις γυναίκες) που εργάζονται σε αυτή είναι μία διαφορετική ιστορία…

Μύθος 7: Η ομοφυλοφιλία είναι θεραπεύσιμη

Αυτός είναι ένας από τους πιο επιβλαβείς και επίμονους μύθους από όλους: η σκέψη ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια ασθένεια ή ένα ελάττωμα που μπορεί να «θεραπευτεί» μέσω της «θεραπείας μετατροπής».

Οι υποστηρικτές αυτής της συνωμοσίας ισχυρίζονται ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι επιλογή και ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μπορούν να «επαναπρογραμματιστούν» ώστε να γίνουν ετεροφυλόφιλα μέσω θρησκευτικών ή ψυχολογικών μεθόδων.

Η αλήθεια

Όσον αφορά την έλλειψη επιστημονικής βάσης, εδώ δεν υπάρχει μηδαμινή αμφιβολία.

Οι περισσότερες μεγάλες ψυχολογικές και ψυχιατρικές οργανώσεις έχουν απομυθοποιήσει τη θεραπεία μεταστροφής ως αναποτελεσματική και εξαιρετικά επιβλαβή καθώς μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, άγχος και αυτοτραυματισμό.

Ευτυχώς, πρόκειται για μια θεωρία στην οποία επιμένει μια μειοψηφία.

Ο διαφορετικός σεξουαλικός προσανατολισμός είναι ευρέως αποδεκτός ως φυσικό μέρος της ανθρώπινης συμπεριφοράς, που επηρεάζεται από πράγματα όπως η γενετική, οι ορμόνες και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες.

Κανένας από αυτούς δεν είναι θεραπεύσιμος.

ΠΗΓΗ: TaNea.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Άναψαν τα φλας»: Πέρασαν με κόκκινο μετά από υπόδειξη αστυνομικού – Τι ισχύει με τα εξώδικα

• Netflix: Αυτό είναι το top5 των ταινιών και σειρών που προτιμούν οι Κύπριοι τον Ιανουάριο – Δείτε βαθμολογίες και trailer

• Συνεχίζεται η έξαρση των εποχικών ιώσεων: Τρεις οι θάνατοι από Γρίπη Α - Στο 90% η πληρότητα των νοσοκομείων

• Τροχαίο με διπλοκάμπινο: Πώς συνέβη το ατύχημα - Η κατάσταση υγείας των δύο τραυματιών

• Νέος έρωτας στη showbiz: Γνωστή Κύπρια ηθοποιός αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε σχέση - Δείτε φωτογραφίες

• Έχετε κοινό κρυολόγημα ή μήπως hMPV; Πώς θα καταλάβετε τη διαφορά



Ανατροπή στο φονικό στον Στρόβολο: Από πυρά αστυνομικού ο θάνατος

Ανατροπή στο φονικό στον Στρόβολο: Από πυρά αστυνομικού ο θάνατος

Με ανακοίνωσή της η Αστυνομία επιβεβαιώνει ότι ο 24χρονος αλλοδαπός, που βρέθηκε νεκρός στις 6 Ιανουαρίου στον Στρόβολο, τραυματίστηκε με υπηρεσιακό όπλο της Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top