Ο πραγματικός λόγος που δεν πρέπει ποτέ να βάζουμε τη τροφή για τα κατοικίδια μας σε πλαστικό μπολ - Δείτε βίντεο

Ο πραγματικός λόγος που δεν πρέπει ποτέ να βάζουμε τη τροφή για τα κατοικίδια μας σε πλαστικό μπολ - Δείτε βίντεο

Ένας TikToker έδωσε συμβουλές στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων σχετικά με τον τρόπο αποθήκευσης της τροφής τους.

Σε ένα βίντεο το οποίο έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας ΤikToker αποκάλυψε το λόγο που δεν πρέπει να τοποθετούμε τις κροκέτες των κατοικιδίων μας σε πλαστικά μπολ.

«Εάν δεν αγοράσετε ένα ασφαλές δοχείο για τρόφιμα και αντί αυτού ένα κοινό πλαστικό μπολ, τα χημικά από το πλαστικό μπορούν στην πραγματικότητα να εισχωρήσουν στην τροφή των κατοικίδιων ζώων σας», τόνισε.

Οι κτηνίατροι συμφωνούν. Τα πλαστικά δοχεία που δεν είναι ασφαλή για τρόφιμα μπορούν να διαρρεύσουν μικροπλαστικά και επιβλαβείς τοξίνες στην κροκέτα, ειδικά αν η κροκέτα παραμείνει στο δοχείο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να βρείτε ένα αεροστεγές δοχείο που δεν είναι φτιαγμένο από πλαστικό. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να προτιμήσουν ένα ανοξείδωτο ατσάλι ή να διατηρήσουν την τροφή στην αρχική της σακούλα μέσα στο πλαστικό δοχείο.

Ακόμη προειδοποιεί να μην προσθέτουμε στην παλιά τροφή, καινούργια, αναφέροντας πως μόλις εκτεθεί στον αέρα, το φαγητό αναπτύσσει μολυσματικούς παράγοντες που μπορούν τελικά να μολύνουν το νέο φαγητό που προστίθεται από πάνω του. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να καταναλώνετε όλη την εναπομείνασα παλιά τροφή πριν ανοίξετε μια νέα σακούλα με κροκέτες.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE