ΥΠΑΜ Τουρκίας: Οι εξοπλιστικές δραστηριότητες Ε/κ «βλάπτουν τη λεπτή ισορροπία»

ΥΠΑΜ Τουρκίας: Οι εξοπλιστικές δραστηριότητες Ε/κ «βλάπτουν τη λεπτή ισορροπία»

Οι εξοπλιστικές δραστηριότητες της «ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου», όπως αναφέρεται στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημoκρατίας, «βλάπτουν τη λεπτή ισορροπία», υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι βλάπτουν την πολιτική της ουδετερότητας προς την Κύπρο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις Τούρκων δημοσιογράφων σε συνάντηση αξιολόγησης τέλους του έτους, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είπε ότι «θέλουμε να δούμε τη Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος ως περιοχή σταθερότητας και ευημερίας σε συνεργασία, όπου γίνονται σεβαστά τα νόμιμα συμφέροντα όλων των εμπλεκόμενων μερών».

Για το Κυπριακό ο κ. Γκιουλέρ είπε ότι δεν έχουν προκύψει αποτελέσματα από τις μεθόδους λύσης που έχουν προταθεί μέχρι στιγμής.

«Παρακολουθούμε στενά κάθε είδους εξελίξεις που μπορεί να διαταράξουν τις ισορροπίες στο νησί της Κύπρου και να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της τδβκ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

Ισχυρίστηκε ότι «η πρόσφατη αυξημένη δραστηριότητα στο νησί της Κύπρου μετά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι εξοπλιστικές δραστηριότητες της ελληνοκυπριακής διοίκησης της νότιας Κύπρου βλάπτουν τη λεπτή ισορροπία στο νησί».

Υπενθυμίζοντας ότι υπογράφηκε συμφωνία «Οδικού Χάρτη για Αμυντική Συνεργασία» μεταξύ των ΗΠΑ και Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Γκιουλέρ δήλωσε ότι αυτή η στάση βλάπτει την ουδετερότητα των ΗΠΑ προς το νησί της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι επίσης απαράδεκτο» το γεγονός ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα παρατείνουν την απόφαση για άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία από την 1η Οκτωβρίου 2024.

«Η μόνη και οριστική λύση στο νησί είναι η αναγνώριση της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος του τουρκοκυπριακού λαού», υποστήριξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μέτρησαν τα κουκιά τους στην Πινδάρου- Τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση-σοκ Αννίτας και ποιος κερδίζει

ΔΗΣΥ: Μέτρησαν τα κουκιά τους στην Πινδάρου- Τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση-σοκ Αννίτας και ποιος κερδίζει

Στην πολιτική, πέρα από τις δημόσιες τοποθετήσεις και τις διακηρύξεις περί ενότητας, υπάρχει πάντοτε και η αριθμητική. Και στον Δημοκρατικό Συναγερμό φαίνεται πως οι πρωταγωνιστές μέτρησαν τα κουκιά τους, προτού η Αννίτα Δημητρίου ανακοινώσει την απόφασή της να αποσυρθεί από την κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του 2028.