Σεισμός στο Θιβέτ: Αυξάνονται οι νεκροί - Δείτε βίντεο από την στιγμή που «χτύπησαν»« τα φονικά ρίχτερ

Σεισμός στο Θιβέτ: Αυξάνονται οι νεκροί - Δείτε βίντεο από την στιγμή που «χτύπησαν»« τα φονικά ρίχτερ

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 62 τραυματίστηκαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που έπληξε κυρίως την κομητεία Ντινγκρί, στην περιφέρεια του Θιβέτ, στη νοτιοδυτική Κίνα, στην περιοχή όπου βρίσκεται το κινεζικό τμήμα των Ιμαλαΐων, μεταδίδει το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο νεότερο απολογισμό των αρχών μέχρι το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Ο σεισμός σημειώθηκε περί τις 09:05 (τοπική ώρα· 03:05 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τη CENC, δημόσια σεισμολογική υπηρεσία της Κίνας, που εκτίμησε πως ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών.

Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) έκανε λόγο από πλευράς του για σεισμό 7,1 βαθμών. Η δόνηση έγινε αισθητή ως την Κατμαντού, την πρωτεύουσα του Νεπάλ, περίπου 400 χιλιόμετρα μακριά σε ευθεία γραμμή.

«Δονήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στο καντόνι του Ντινγκρί και στα περίχωρά του και πολλά κτίρια κατέρρευσαν κοντά στο επίκεντρο», ανέφερε νωρίτερα η δημόσια τηλεόραση CCTV.

 Έχουν καταγραφεί ήδη δεκάδες μετασεισμικές δονήσεις· η πιο ισχυρή ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ανέφερε πως οι τοπικές αρχές έσπευσαν σε διάφορες κοινότητες για να «αποτιμήσουν» τις συνέπειες του σεισμού.

Το συγκεκριμένο θιβετανό καντόνι, σε μεγάλο υψόμετρο, μετρά περίπου 62.000 κατοίκους.

Αν και οι σεισμικές δονήσεις είναι γενικά συχνές στην ορεινή περιοχή, ο σημερινός σεισμός είναι ο πιο ισχυρός που έχει καταγραφτεί σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, σύμφωνα με τη CENC.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ως το Κατμαντού, την πρωτεύουσα του Νεπάλ, κάπου 400 χιλιόμετρα μακριά σε ευθεία γραμμή.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE