Στο Βερολίνο την Παρασκευή ο Πρόεδρος για άτυπο συνέδριο ΕΛΚ

Στο Βερολίνο την Παρασκευή ο Πρόεδρος για άτυπο συνέδριο ΕΛΚ

Στο Βερολίνο μεταβαίνει την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για να συμμετάσχει σε άτυπο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση.

Όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιτώτης σε σημερινές του δηλώσεις, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης εκπροσώπων του Τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο, το συνέδριο έχει στόχο την εμβάθυνση του διαλόγου σε θέματα όπως η ευρωπαϊκή οικονομία και ανταγωνιστικότητα, το πρόγραμμα εργασίας του ΕΛΚ εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι εξελίξεις σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Ο κ. Λετυμπιώτης πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Βερολίνο, αναμένεται να  συμμετάσχει σε συζητήσεις υψηλού επιπέδου και να πραγματοποιήσει διμερείς επαφές με Ευρωπαίους εταίρους, εστιάζοντας στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στις κοινές προοπτικές για το μέλλον της. Εξάλλου, στο περιθώριο του συνεδρίου, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Πρόεδρο του CDU (και εκ των βασικών υποψηφίων για τη θέση του Γερμανού Καγκελάριου στις εκλογές 23ης Φεβρουαρίου), Φρίντριχ Μερτς, πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος. 

Τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη θα συνοδεύουν ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Ο Πρόεδρος θα επιστρέψει από το Βερολίνο το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, με την ολοκλήρωση του συνεδρίου, κατέληξε ο κ. Λετυμπιώτης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα, δεν άλλαξε το Κυπριακό. Άλλαξε, όμως, τη διαδικασία με την οποία επιχειρεί να το επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και αυτό, ίσως είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα πίσω από τις δηλώσεις του, τις οποίες κυβέρνηση και αντιπολίτευση έσπευσαν να ερμηνεύσουν, μέσα από το δικό τους πολιτικό πρίσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE