Ουάσινγκτον: «Βλέπετε το αεροπλάνο; Θεέ μου» - Οι διάλογοι πριν και μετά τη σύγκρουση του αεροπλάνου με το ελικόπτερο

Ουάσινγκτον: «Βλέπετε το αεροπλάνο; Θεέ μου» - Οι διάλογοι πριν και μετά τη σύγκρουση του αεροπλάνου με το ελικόπτερο

Τις συγκλονιστικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη σύγκρουση του αεροπλάνου της American Airlines με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Ουάσινγκτον, κατέγραψαν ηχητικά ντοκουμέντα από τις επικοινωνίες ανάμεσα στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, τους πιλότους και τις ομάδες διάσωσης.

Στο ηχητικό που μεταφέρει το CNN ακούγεται ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας να ρωτάει τον χειριστή του ελικοπτέρου αν βλέπει το επιβατικό αεροπλάνο.

«PAT 2-5 βλέπετε μπροστά σας την CRJ; PAT 2-5 περάστε πίσω από την CRJ» λέει ο ελεγκτής ενώ αμέσως μετά ακούγονται αδιευκρίνιστες ομιλίες και ένα δυνατό «ωχ», πιθανότατα κατά τη στιγμή της σύγκρουσης του αεροπλάνου με το ελικόπτερο.

Η επόμενη κίνηση του πύργου ελέγχου ήταν να ενημερώσει πιλότο άλλης πτήσης για το τι είχε συμβεί: «Δεν ξέρω αν το ακούσατε, αλλά υπήρξε μια σύγκρουση στο τέλος του διαδρόμου προσγείωσης 3-3. Θα κλείσουμε για άγνωστο διάστημα.

«Ναι, ήμασταν κοντά στο αεροδρόμιο και είδαμε τις σπίθες από την άλλη άκρη του Πότομακ» είπε άλλος πιλότος.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE