Τα θέματα τα οποία συζήτησαν :
1. Ο ζωολογικός κήπος.
2. Τοποθέτηση αυτόματων μηχανών σίτισης και νερού σε συνδυασμό με την ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών.
3. Περιφερειακά καταφύγια (προσωρινή χώροι κράτησης σκύλων).
Για το θέμα του ζωολογικού κήπου ο Δήμαρχος ήταν ξεκάθαρος ότι η δική του άποψη και θέση, είναι να κλείσει οριστικά. Ο Πρόεδρος του κόμματος πρότεινε στον δήμαρχο την δημιουργία του e-coZoo και συμφώνησαν σε ένα περίπου μήνα να πραγματοποιηθεί παρουσιάσει στην ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου την πρωτότυπη ιδέα της δημιουργίας ζωολογικού κήπου χωρίς την παρουσία εγκλωβισμένων και αιχμάλωτων ζώων.
Όσον αφορά το θέμα της τοποθέτησης αυτόματων μηχανών, οι οποίες θα προσφέρουν σε σκυλιά και γάτους, φαΐ και νερό έναντι ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου προσφέρθηκε να εξετάσει όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν αυτές τις αυτόματες μηχανές και να επανέλθει με όλη την πληροφόρηση που χρειάζεται για την κατασκευή τους.
Επίσης όταν και εφόσον παρθεί η κατ αρχήν απόφαση από τον Δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο, θα προχωρήσουμε μαζί στην εξεύρεση στοχευμένων χώρων που θα τοποθετηθούν οι αυτόματες μηχανές σίτισης και νερού για τα ζώα.
Τέλος για το θέμα της δημιουργίας προσωρινών χώρων κράτησης (ή καταφύγια) σκύλων, η τοποθέτηση του κόμματος είναι αρνητική στην δημιουργία τέτοιων χώρων, γιατί απλά ως λαός μάθαμε να ρίχνουμε τις ευθύνες σε άλλους και ότι απλά τέτοιοι χώροι θα ενθαρρύνουν εκείνους που θέλουν να ‘πετάξουν’ ή να ξεφορτωθούν ένα ζώο.
Αυτό που χρειάζεται και να μπει ένα τέλος σε αυτή την ασυδοσία, θα πρέπει να γίνουν άλλες σημαντικές ενέργειες, όπως είναι η καταγραφή όλων των σκύλων ή γάτων, τοποθέτηση πλακέτας σήμανσης (microchip), και να αναληφθεί από το Υπουργείο Παιδείας η επιμόρφωση και διαφώτιση των μαθητών, μέσα από τα καθημερινά προγράμματα ή και άλλες εξωσχολικές (εκδρομές) δράσεις και πάντα με βάση την διαδραστικότητα.